FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch start met een gelijkspel

12 augustus 2019 om 21:47

FC Den Bosch heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Jong PSV. In de tweede helft maakte Den Bosch een achterstand ongedaan maar wist het tegen 10 man niet te winnen.

Maarliefst vier debutanten bij de start van het seizoen voor FC Den Bosch. Jizz Hornkamp, Azzedine Dkidak, Ryan Trotman en Adbulsamed Adbullahi mochten allen in de basis starten tegen Jong PSV. Laatstgenoemde liet zich in 8e minuut direct gelden door op de rand van het zestienmeter gebied schitterend uit te helen en zo Den Bosch op voorsprong te schieten. Jong PSV dat onder leiding staat van oud-Bosschenaar Peter Uneken was op oorlogssterkte gestart met een aantal bekende namen. Het initiatief lag grotendeels ook bij de Eindhovenaren, die al snel 1-1 leken te maken maar de treffer van Zakaria Aboukhlal werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 26e minuut was het dan toch raak. Dkidak leverde de bal eenvoudig in bij Piroe hij kon afleggen op Ihattaren en die schoot vervolgens de gelijkmaker achter Van der Steen. De druk van Jong PSV hield aan. Wederom een persoonlijke fout van Den Bosch zorgde voor de 2-1 vlak voor rust. Dit keer leverde Adbullahi de bal te makkelijk in waardoor Ihattaren zijn tweede kon maken.

In de tweede helft bleven Teze en doelpuntenmaker Ihattaren achter in de kleedkamer. Mede hierdoor kon Den Bosch het initiatief naar zich toe trekken. Dat lukte helemaal toen Justin de Haas zich vergreep aan de doorgebroken Ryan Trotman en daarvoor met rood bestraft werd. Uit de vrije trap die volgde scoorde Danny Verbeek ook al schitterend de 2-2. Hierna ging FC op zoek naar de overwinning. Ringo Meerveld mocht op 16-jarige leeftijd zijn debuut maken in het betaalde voetbal. Kansen waren er genoeg maar gescoord werd er niet meer. Zo bleef Den Bosch steken op een gelijkspel.

Bron: FCDBFans.nl