FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Armoedig Den Bosch verliest van Telstar

Armoedig Den Bosch verliest van Telstar

16 augustus 2019 om 21:49

Een zeer zwak FC Den Bosch heeft vanavond verloren van Telstar. De ploeg van Erik van der Ven speelde erg armoedig en speelde inspiratieloos. De Bosschenaren hadden geen enkel schot op doel.

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen mocht de rasechte Bosschenaar Ringo Meerveld starten in de basis. De pas 16-jarige speler speelde als nummer 10 De maker van het doelpunt van de week, Abdulsamed Abdullahi, speelde op de linkervleugel waardoor Azzedine Dkidak op de bank moest beginnen. Den Bosch speelde in een 3-5-2 opstelling. In de beginfase volgde een tactisch steekspel met weinig hoogtepunten. Beide ploegen lieten de bal rondgaan maar tot echte kansen kwamen ze niet. De grootste kans was voor de bezoekers die hun inzet in het vijfmetergebied gekeerd zag worden door Wouter van der Steen. Den Bosch zette daar bar weinig tegenover. Vlak voor rust nam ‘Appie’ het doel van afstand weer eens onder vuur. Helaas ging zijn schot nu naast.

In de tweede helft schakelde Den Bosch over naar de meer vertrouwde 4-4-2 formatie. Dkidak verving Ryan Trotman. Aanvankelijk had dit nog weinig effect. Het spel bleef zeer pover en er lukte maar weinig bij de thuisploeg. Onderweg verloor FC nog Luuk Brouwers die met een hoofdblessure van het veld moest hij werd vervangen door Steven van der Heijden. Na 70 minuten waren nog altijd nauwelijks kansen te noteren. Paco van Moorsel maakte zijn rentree bij FC Den Bosch, hij loste Ringo Meerveld af. De nul schoten op doel waren illustratief voor het niveau van wat de Bosschenaren op de mat legden. In de 88e minuut kreeg de ploeg van Erik van der Ven de deksel op de neus toen Leo Vaïsänen de bal inleverde bij Sven van Doorm die Den Bosch de eerste nederlaag van het seizoen toebracht.

Bron: FCDBFans.nl