FCDBFans

Met heel mijn hart
In extra tijd bestolen van zege

23 augustus 2019 om 22:10

FC Den Bosch heeft aan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, tegen gedeeld koploper FC Eindhoven, slechts een punt overgehouden. In de extra tijd werd een lachwekkend gegeven penalty eerst nog gestopt, maar ging de herkansing er wel in: 1-1.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Zonder echt gevaarlijk te worden was het balbezit voor Den Bosch en dat leverde na 12 minuten dé uitgelezen mogelijkheid op om op voorsprong te komen. Nadat Mats Deijl (na een listig hakje van Ryan Trotman) binnen de lijnen werd gevloerd, legde Danny Verbeek aan vanaf elf meter. De Bossche captain faalde echter oog in oog met Eindhoven-doelman Ruud Swinkels, die zijn inzet uit de hoek pakte.

In het laatste halfuur van de eerste helft waren er af en toe aardige combinaties te zien, maar creëerden beide ploegen geen grote kansen. Eindhoven kwam - zonder Jort van der Sande, die deze week zijn middenvoetsbeentje brak - niet verder dan wat mogelijkheden, waar de gastheren niet veel verder dan een meter of 20 van het vijandelijke doel kwamen.

Voorsprong
Na rust was de start veelbelovend. Ringo Meerveld, ingevallen voor Paco van Moorsel, schoot voorlangs en in de tegenstoot moest Wouter van der Steen eerst handelend optreden en ging de rebound gelukkig naast. Even later was het Abdulsamed Abdullahi die - na een goede actie bij de achterlijn - Ruben Rodrigues in stelling bracht, maar die liep de bal net naast.

Na 70 minuten was het wel raak. Stefan Velkov torende bij een vrije trap torenhoog boven iedereen uit en kopte de bal precies onder de lat: 1-0. Vijf minuten later (kort na het debuut van Rik Mulders in het eerste elftal) leek Trotman een foutje in de defensie af te straffen, maar hij punterde de bal langs de keeper én de het doel. FC Eindhoven kwam slechts tot een aantal rollertjes uit de tweede lijn.

Onbegrip
In de slotfase moest Meerveld de wedstrijd alsnog beslissen, maar hij schoot te laat. Daardoor kreeg FC Eindhoven in de (5 minuten) extra tijd toch nog een kans. Azzedine Dkidak raakte een aanvaller licht, waarna die eerst wilde doorgaan, zich daarna toch bedacht en theatraal liet vallen. Scheidsrechter Dieperink was echter onverbiddelijk: strafschop. Die werd in eerste instantie gekeerd door Van der Steen, maar toch werd de keeper niet de held van de avond. De penalty moest namelijk tot onbegrip van alles en iedereen in het stadion overgenomen worden en dus werd het alsnog 1-1. Spelers, staf en het publiek, die zich logischerwijs bestolen voelden, lieten dat in woord en gebaar merken. Maar dat leverde helaas niet meer op dan een punt.

Volgende week vrijdag speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (te bezoeken middels een autocombi) en daarna volgt een interlandweekend. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 13 september tegen NEC Nijmegen.

Bron: FCDBFans.nl