FCDBFans

Met heel mijn hart
Geen beloning in Leeuwarden

30 augustus 2019 om 21:51

In een enerverende wedstrijd heeft Den Bosch geen beloning gekregen voor de vertoonde vechtlust en het spel. Den Bosch verloor me 3-2 door twee doelpunten in 5 minuten tijd van SC Cambuur.

Een gehavend FC Den Bosch moest vanavond aantreden tegen een flink versterkt SC Cambuur. Vooral in de aanval was Den Bosch dun bezet. Paco van Moorsel startte als spits en werd op links geflankeerd door Ruben Rodrigues. Op rechts stond aanvoerder Danny Verbeek. De thuisploeg zette Den Bosch direct onder druk en had al na zes minuten succes toen de Bossche verdediging de bal niet weg kreeg waardoor Jessie Jacobs kon profiteren: 1-0. Den Bosch bleef zeer moeizaam in balbezit terwijl de thuisploeg telkens voor gevaar zorgde. Wouter van der Steen bracht een aantal keer redding. Den Bosch wist na 29 minuten toch de stand gelijk te trekken. Nadat kansen van Adbullahi en Van Moorsel nog werden gemist was het Verbeek die de bal heerlijk in de hoek wist te schuiven: 1-1. De thuisploeg had hierna nog altijd het beste van het spel maar het vertrouwen bij Den Bosch groeide en daardoor speelde het met wat meer lef. Vlak voor rust had Rodrigues nog de kans om 1-2 te maken maar zijn inzet ging naast.

Penalty Cambuur
Twee ongewijzigde teams bij het begin van de tweede helft. Den Bosch kwam beter uit de kleedkamer dan dat het de wedstrijd begon. Het drong Cambuur steeds verder terug en dat leidde ook tot kansen. Rodrigues kreeg in de 55e minuut een levensgrote maar hij faalde oog in oog met doelman Stevens. Het was even later Cambuur dat in 5 minuten de wedstrijd wist te beslissen. Eerst mocht Mühren na 67 minuten spelen een strafschop nemen na een domme overtreding van Abdullahi, vier minuten later scoorde diezelfde Mühren knap na een voorzet vanaf de rechterkant. De Friese spits was tot dan aan toe onzichtbaar geweest. Den Bosch had toen net Van Moorsel en Meerveld gewisseld voor Voets en Mulders. Totaal onverwacht schoot Danny Verbeek zijn tweede van de avond binnen en bracht Den Bosch weer terug in de wedstrijd: 3-2. Hij kapte zijn man eenvoudig uit en schoot beheerst binnen. In de laatste fase van de wedstrijd moesten de bezoekers ook nog verder met 10 man toen Abdullahi zijn tweede gele kaart pakte. De Bosschenaren probeerden met man en macht nog een punt uit het vuur te slepen maar dat mocht niet zo zijn.

Bron: FCDBFans.nl