FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Laatste minuut blijft vijand Den Bosch

Laatste minuut blijft vijand Den Bosch

13 september 2019 om 21:55

FC Den Bosch heeft de overwinning tegen NEC in de laatste minuut uit handen gegeven. Dat was niet voor het eerst dit seizoen. De Bosschenaren kwamen tweemaal op voorsprong, eenmaal met 10 man maar het mocht wederom niet zo zijn.

De laatste aanwinst, Alexander Laukart mocht vandaag direct zijn debuut maken voor FC Den Bosch. Lars Miedema moest nog op de bank plaatsnemen. Het nog altijd met blessures geteisterd Den Bosch zag wel Ryan Trotman terugkeren in de basis van de thuisploeg. Met nog geen enkele overwinning op zak startte FC Den Bosch fel en reeg een aantal kansen aaneen. De kansen werden door Van Moorsel en tweemaal Trotman niet verzilverd. Den Bosch bleef de eerste domineren en liet NEC niet in het spel komen. Debutant Laukart wist te overtuigen en Trotman bleek een plaag voor de Nijmeegse defensie maar wist zijn kansen niet te benutten. Vlak voor rust wist Mats Deijl de corner van debutant Laukart binnen te koppen en zo ging Den Bosch dikverdiend rusten met een 1-0 voorsprong.

Veerkracht Den Bosch
NEC begon wat beter in het spel te komen in de tweede helft. Zeker nadat Jonathan Okita werd ingebracht. Toch bleef ook Den Bosch gevaarlijk maar grote kansen creëerden de Bosschenaren in de beginfase van de tweede helft niet. Na 65 minuten mocht Luuk Brouwers zijn rentree maken. In de wedstrijd tegen Telstar liep hij een nare hoofdblessure op. Laukart maakte na een succesvol debuut plaats. In de 70e minuut vielen de monden open van verbazing toen scheidrechter Kamphuis Leo Vaïsänen geheel onterecht zijn tweede gele kaart gaf en Den Bosch verder moest met 10 man. Vaïsänen was de enige speler in de wedstrijd met een gele kaart op dat moment. Trainer Erik van der Ven wisselde Trotman voor Robin Voets. NEC wist in de 78e minuut na een uitgespeelde mogelijkheid de 1-1 te maken. Den Bosch leek geslagen maar vanuit een corner in de 81e minuut was daar opeens Ruben Rodrigues die een rebound binnen wist te schieten en zo de 10 van Den Bosch toch weer op voorsprong zette. De laatste minuut bleek toch weer de vijand van FC Den Bosch in de 94e minuut kon invaller Velikonja de 2-2 maken en zo moest Den Bosch nog altijd wachten op de eerste overwinning van 2019-2020

Bron: FCDBFans.nl