FCDBFans

Met heel mijn hart
Desastreuze avond in Utrecht

16 september 2019 om 20:35

Een rampscenario vanavond voor FC Den Bosch in een lege Galgenwaard. In de openingsfase bracht Den Bosch drie grote kansen om zeep, terwijl het daarna van het kastje naar de muur werd gestuurd: 5-1

Vanavond mocht FC Den Bosch opnieuw een poging wagen om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Net als dit seizoen slaagde FC er nog niet in te winnen in Utrecht. Robin Voets verving de geschorste Leo Vaïsänen. Den Bosch opende wederom fel en kreeg direct een grote kans via Ryan Trotman. Oog in oog met doelman De Keizer wist hij – niet voor het eerst dit seizoen – niet te scoren. Eén minuut later kon Danny Verbeek de bal bijna binnen schieten na een aanval over rechts maar zijn inzet belandde via een Utrechts been naast. Ook Dkidak scoorde bijna van afstand maar ook zijn schot miste absolute precisie. Wat er vaak in het voetbal gebeurd is dat dan de tegenpartij scoort. Dat gebeurde ook hier. De eerste kans voor de thuisploeg was direct raak en kort daarna werd de Bossche defensie wederom makkelijk uitgespeeld: 2-0. Den Bosch oogde hierna onmachtig en wisselde in de 20e minuut de geblesseerde Trotman voor Luuk Brouwers. De wedstrijd kantelde en zo kon Utrecht makkelijk uitlopen naar 3-0. Er waren toen pas 35 minuten gespeeld. Den Bosch haalde de rust met deze stand maar daar was dan ook alles mee gezegd.

Er waren geen wissels aan het begin van de tweede helft. In de kleedkamer zal vast het één en ander besproken zijn maar effect had dat niet. Vlak na rust was daar al de genadeklap voor de Bosschenaren toen Utrecht zijn vierde van de avond wist te maken. Terwijl Den Bosch uit alle macht een kans probeerde te forceren was het Arweiler die voor de 5-0 zorgde en de avond nog pijnlijker maakte voor de bezoekers. Den Bosch mocht nog op zoek naar een eretreffer, die kwam er van de voet van Alexander Laukart die zo zijn eerste voor Den Bosch binnen schoot. De voor FC Den Bosch desastreuze wedstrijd eindigde zo in 5-1.

Bron: FCDBFans.nl