FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
M-Side komt met eigen stichting

M-Side komt met eigen stichting

19 september 2019 om 21:27

Stichting M-Side gaat de belangen behartigen van de eigen supporters op de markante tribune. De stichting is opgericht door supporters van alle leeftijden.

De stichting bracht het volgende naar buiten:

Stichting M-Side, meer dan voetbal alleen!

De Bossche M-Side, de tribune met een roemruchtig verleden. We zijn aanbeden en gehaat, we zijn verplaatst en teruggekeerd. Vorig seizoen zagen we de vertrouwde gezichten, nieuwe aanwas, groundhoppers en terugkerende zielsverwanten die nooit meer zouden komen kijken. De club leefde weer als vanouds en de M-Side staat weer op de kaart. De M-Side en FC Den Bosch horen bij elkaar zoals de Zoete Moeder van Den Bosch bij de Sint Jan hoort. En toch is de verhouding tussen de M-Side en de bestuurders van onze club/stad niet zoals wij graag zouden zien. Sterker nog: de afgelopen jaren is het onderlinge vertrouwen tot het nulpunt gedaald. Voor ons als fanatieke en trouwe supporters een doorn in het oog. Of, om het op zijn Bosch te zeggen: de situatie is zwaar kut!

Maar we willen niet alleen zeiken, we willen ook de hand in eigen boezem steken en onze verantwoordelijkheid nemen. De afgelopen jaren werd er veel over ons gesproken maar verdomd weinig met ons. Ook dit seizoen leeft de M-Side en dit willen wij graag zo houden! Hierbij willen wij niet afhankelijk zijn van sportief resultaat, wisselende clubfiguren of andere zaken die we niet zelf in de hand hebben.
Want wij durven te stellen, zonder M-Side geen FC Den Bosch!

Onlangs zijn vertegenwoordigers van diverse generaties en supportersgroepen van de M-Side bij elkaar gekomen en hebben de handen ineen geslagen in de stichting M-Side. De stichting heeft als doelstelling zich in te spannen voor een helder supportersbeleid, betere faciliteiten en goede wedstrijdorganisatie.
Voorbeelden hiervan zijn het ontbreken van duidelijke richtlijnen rondom sancties, het niet kunnen pinnen bij de catering, het vroegtijdig sluiten van de catering en het laat en onvolledig informatie delen rondom (uit)-wedstrijden. Daarnaast willen wij ons inspannen om de M-Side qua cultuur en uitstraling te borgen voor de toekomst en een einde te maken aan de demonisering van onze tribune terwijl het supportersbeleid van de club ondermaats is.
De stichting M-Side en de doelstellingen hebben wij gisteren aan de Raad van Commissarissen en directie van FC Den Bosch gepresenteerd. Na deze presentatie hebben wij gevraagd of de club ons ziet als volwaardig gesprekspartner en bereid is om met ons beleidsmatige afspraken te maken. Wij zijn dan ook verheugd met de boodschap van de club dat ze dit initiatief steunen en bereid zijn om gezamenlijk afspraken te maken. Uiteraard hebben wij hiervoor ook jullie steun nodig.

De stichting M-Side is GEEN supportersvereniging, wij zullen ons niet bezig gaan houden met het organiseren van sfeeracties, supportersreizen etc. etc. Wel hebben wij de support nodig van donateurs die met een bijdrage van 5 euro per seizoen onze doelstellingen steunen. Als donateur krijg je naast een membercard ook toegang tot onze app waar we de laatste nieuwtjes delen en polls organiseren. Jullie mening en steun nemen we mee in de gesprekken met FC Den Bosch waarvan we uiteraard verslag doen via onze nieuws app en social media.

HOE?
Stuur een whatsapp naar 06-24555215 met je naam en mailadres, je ontvangt dan van ons voor
4 oktober een tikkie om 5 euro te betalen (kan ook contant) waarmee je donateur bent voor seizoen 2019-2020. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging en de link om onze mobiele app te activeren. Tot slot kun je bij ons je membercard ophalen, dit kan op diverse momenten die we vooraf zullen communiceren.

Bron: Stichting M-Side