FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Klinkende eerste overwinning Den Bosch

Klinkende eerste overwinning Den Bosch

20 september 2019 om 21:44

We hebben er even op moet wachten maar de eerste overwinning van FC Den Bosch is een feit. En wat voor één. De Bosschenaren versloegen MVV uit Maastricht met maarliefst 4-0. En dat was niet geflatteerd.

Door de blessure van Ryan Trotman keerde ‘Appie’ Abdullahi terug in de basis van FC Den Bosch ook de geschorste Leo Vaïsänen sloot weer aan bij de eerste elf van trainer Erik van der Ven. De Bosschenaren konden wel een succesje gebruiken na het debacle van afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht (5-1 nederlaag). In de beginfase wilde het duel nog niet echt ontbranden. Op de tribune lukte dat wel toen de MVV supporters met vuurwerk gingen gooien legde de Belgische scheidsrechter Vermeiren het duel tijdelijk stil. Er gebeurde vrijwel niets totdat Alexander Laukart in de 35e minuut de bal prachtig aangespeeld kreeg van Danny Verbeek en met een streep in de lange hoek voor 1-0 zorgde. De enige kans van Den Bosch ging er dus in en zo werd ook de rust gehaald.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Danny Verbeek opnieuw zijn klasse toonde en Luuk Brouwers in stelling bracht: 2-0. Amper weer een minuut later was net nota bene Mats Deijl die de derde kans voor FC Den Bosch ook al in een doelpunt wist om te zetten: 3-0. En dat terwijl Den Bosch zoveel moeite had gehad om doelpunten te maken de voorgaande weken. Met nog een klein half uur op de klok mocht Lars Miedema zijn debuut maken voor FC Den Bosch, hij verving Abdullahi. Diezelfde Miedema viel overigens goed in en had ook direct een penalty moeten krijgen toen hij knap wegdraaide bij zijn tegenstander en neer werd gelegd. Vermeiren wilde er niets van weten. Paco van Moorsel maakte even later wel de 4-0 toen hij via Miedema en Rodrigues de bal op zijn hoofd kreeg. Er waren nog voldoende kansen op meer, maar doelpunten vielen niet meer. Den Bosch oogde hierna onoverwinnelijk en kreeg eindelijk loon naar werken. De eerste overwinning was dan ook een klinkende: 4-0.

Bron: FCDBFans.nl