Remise voor FC bij Jong AZ

30 september 2019 om 20:41

FC Den Bosch tegen Jong-teams is nog altijd geen gelukkige combinatie. Na de zeperd tegen Jong FC Utrecht was het ditmaal Jong AZ wat de Bosschenaren het vuur aan de schenen legde.

Miedema
Op de druilige maandavond moest FC Den Bosch op bezoek bij Jong AZ. De ploeg die de wedstrijden speelt in Wijdewormer. De meest opvallende naam in de basis bij FC Den Bosch was die van Lars Miedema. De spits maakte vorige week al verrassend zijn debuut terwijl hij volgens de technische staf nog ‘stappen moet maken’. Vanavond startte Miedema als diepste spits waardoor Paco van Moorsel op zijn vertrouwde positie op het middenveld mocht spelen. Abdulsamed Abdullahi en Ryan Trotman raakten mede hierdoor hun basisplaats kwijt.

Dkidak
FC Den Bosch wist de bal in het eerste kwartier maar moeilijk in de ploeg te houden. Het spel is mede daardoor nog niet om over naar huis te schrijven. Het balbezit was vooral voor de thuisploeg. Kansjes waren er voor Luuk Brouwers en aan de andere kant Ferdy Druijf. Kansen waren verder schaars totdat Azzedine Dkidak in de 22e minuut zijn eerste treffer in het betaald voetbal wist te maken. Dkidak schoot van grote afstand vanuit een volley schitterend binnen. Het spel van de bezoekers werd na de openingsgoal iets beter maar er was geen sprake van een overwicht. Vlak voor rust had de moeizaam spelende Miedema de 0-2 moeten maken maar hij wist van 3 meter afstand zijn kopbal niet achter doelman De Boer te krijgen. Aan de andere kant was het wel raak. Oosting stond geheel vrij en kopte de bal wel achter Wouter van der Steen. Zo was de voorsprong van Den Bosch tenietgedaan.

Penalty's
Een goede start van FC Den Bosch in de tweede helft kreeg geen vervolg. Ruben Rodrigues, die was ingevallen voor Lars Miedema, versierde in de 51e minuut een strafschop. De strafschop werd voor de tweede keer op rij gemist door Danny Verbeek. Aan de andere kans wist Van der Steen eerst nog de 2-1 te voorkomen met een puike redding maar één minuut later mocht Druijf toch de thuisploeg op voorsprong schieten. Eventjes leek het erop of dat Den Bosch overlopen zou worden. Maar de ploeg van Erik van der Ven herpakte zich redelijk. Na veel verwoede pogingen was het uiteindelijk Rodrigues die op aangeven van Luuk Brouwers de 2-2 maakte. In de 84e minuut maakte Leo Vaïsänen een oliedomme fout waardoor Ferdy Druijf ook een penalty mocht nemen. Wouter van der Steen wist deze strafschop te stoppen en Den Bosch zo een nederlaag te besparen. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winst maar wisten het net niet meer te vinden. Terwijl Den Bosch daar via Ryan Trotman nog het meest dichtbij was eindigde de wedstrijd in 2-2.

Bron: FCDBFans.nl