FCDBFans

Met heel mijn hart
Oss op de knieën voor Den Bosch

4 oktober 2019 om 21:55

In een niet altijd beste derby was FC Den Bosch de verdiende winnaar. De Bosschenaren behaalden wederom een ruime thuisoverwinning en pakken nu uit de laatste drie wedstrijden maarliefst zeven punten. De wedstrijd kende een turbulent slot.

Appie en Trotman
Met Ryan Trotman en Abdulsamed Abdullahi in de basis startte FC Den Bosch de derby enigszins verrassend. De maker van het Keuken Kampioen doelpunt van de week, Azzedine Dkidak moest net als Lars Miedema plaatsnemen op de bank. De thuisploeg liet direct de intenties zien en stapelde al direct een aantal kansen op elkaar. In de 7e minuut was het uit een corner al raak toen de Osse verdediging er niet goed uit zag en Leo Vaïsänen uit een hoekschop de 1-0 achter doelman Koeman schoot. Het overwicht van Den Bosch bleef al kopte Lorenzo Pique de bal nog op de paal. Halverwege de eerste helft daalde het niveau en kreeg Den Bosch minder grip. Toch bleven de kansen voor de thuisploeg mooie kansen voor Trotman en Laukart leverden geen doelpunt op. Zo ging FC Den Bosch rusten met een magere voorsprong: 1-0.

Rode kaart
Geen wijzigingen bij FC Den Bosch aan het begin van de tweede helft. Al na drie minuten kreeg Olivier Rommens zijn tweede gele kaart en kon hij vertrekken. De Ossenaren kregen direct een nieuwe tik toen Vaïsänen zijn tweede van de avond binnenkopte. Weer even later gooiden de supporters van Oss vuurwerk op het veld waardoor het spel even stil lag. Den Bosch speelde niet groots maar werd bij de 3-0 in het zadel geholpen door een nieuwe blunder van doelman Koeman. Van Moorsel strafte de fout van de Osse keeper genadeloos af. Jens van Son mocht nog invallen voor Danny Verbeek en maakte daarmee na lange afwezigheid zijn rentree.

Vuurwerk
Het vuurwerk aan de zijde van Oss kwam andermaal van de tribune in plaats van at het op het veld te zien was. De supporters maakten zich opnieuw schuldig aan het gooien van vuurwerk waardoor Van de Graaf het spel stil moest leggen. Het hielp FC Den Bosch alleen maar verder in het zadel naar de ruime overwinning. Toen de Osse supporters voor een derde keer zich schuldig maakten aan het gooien van vuurwerk staakte scheidsrechter Van de Graaf de wedstrijd. Na een flinke onderbreking en het toespreken van TOP Oss directeur Peter Bijvelds werd de wedstrijd nog hervat.

Serie
De resterende tien minuten leverden nog kansen op voor Rodrigues en Luuk Brouwers. Zij wisten het net niet te raken. Na opnieuw een fout van doelman Koeman wist Alexander Laukart er nog 4-0 van te maken. Den Bosch won daardoor uiteindelijk met 4-0 en houdt zowaar zeven punten over aan de laatste drie duels. Wellicht dat er voorzichtig kan worden teruggedacht aan de serie die vorig seizoen werd neergezet. Bovendien steeg het naar de elfde plaats op de ranglijst.

Bron: FCDBFans.nl