FCDBFans

Met heel mijn hart
Remise voor Den Bosch aan De Dijk

13 oktober 2019 om 16:03

FC Den Bosch heeft aan de reis naar Volendam een punt overgehouden. In het Kras Stadion speelde de ploeg van Erik van der Ven met 1-1 gelijk tegen de plaatselijke FC.

In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten te noteren. Volendam startte sterker dan Den Bosch, maar de uitploeg kreeg de eerste grote kans. De doelman van Volendam werkte een bal recht in de voeten van Alexander Laukart, maar die kreeg de bal niet snel genoeg onder controle en vond met een volley diezelfde doelman weer op zijn weg.

Daarna nam de druk van Volendam langzaam toe en nadat eerst nog twee kopkansen werden gemist, was de derde raak. Uit een corner kon Runderkamp bij de eerste paal binnenknikken. Dat was eigenlijk ook het laatste noemenswaardige wapenfeit van de eerste helft. Volendam zakte wat verder terug en FC Den Bosch was niet bij machte om gevaar te stichten.

Na rust ging het tempo aan beide kanten wat omhoog en werd het wat vermakelijker om naar te kijken. FC Den Bosch was vaker op de Volendamse helft dan andersom, maar toch waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Op het uur kregen de Wijdbroeken vrije trap op de rand van de zestien, maar die belandde in de muur. De rebound werd vervolgens het stadion uit geschoten. Even later moest Van der Steen handelend optreden bij een zwabberbal van buiten de zestien.

De eerste echt grote Bossche kans in de tweede helft leverde wel een doelpunt op. Even nadat de ingevallen Oussama Bouyaghlafen met een schot de keeper had getest, tikte Ryan Trotman van dichtbij de gelijkmaker binnen. Danny Verbeek zette een actie op aan de rechterkant en Trotman tikte bij de eerste paal binnen. Even later was het al bijna weer 2-1, maar Volendam miste tot twee keer toe een vrije kopkans.

In de absolute slotfase had FC Den Bosch nog de overwinning kunnen stelen, maar Ruben Rodrigues vond de doelman op zijn weg, waar hij ook af had kunnen spelen op Trotman. In de allerlaatste seconde kwam FC Den Bosch echter nog goed weg, toen uit een corner de bal op de paal werd geschoten. Ook de rebound ging er, op miraculeuze wijze, niet in.

Bron: FCDBFans.nl