FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Geen goals bij Den Bosch - Roda JC

Geen goals bij Den Bosch - Roda JC

18 oktober 2019 om 22:18

Het duel tussen FC Den Bosch en Roda JC is geƫindigd zoals het begonnen is. FC Den Bosch kreeg de meeste en de beste kansen, maar beide teams kwamen niet tot scoren.

De wedstrijd tussen Den Bosch en Roda stond in het teken van 75 jaar bevrijding van 's-Hertogenbosch. Dat werd herdacht met een minuut applaus in de 75e minuut, gevolgd door het 'ga staan voor de veteraan'. Ondanks dat er op dat moment nog geen treffers waren gevallen, was er wel al het nodige gebeurd. Dat begon al na een halve minuut: Ryan Trotman kwam veel te laat met een sliding en werd direct bestraft met geel.

Diezelfde Trotman had daarna al snel de openingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot recht op de keeper en de rebound belandde op de lat. Even later mikte Paco van Moorsel van dichtbij over uit een hoekschop. Ook Luuk Brouwers kreeg in de eerste helft een schotkans, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en stelde de doelman van Roda niet op de proef. Aan de andere kant moest Wouter van der Steen een keer handelend optreden bij een kans voor Roda.

Al snel in de tweede helft kreeg FC Den Bosch een nieuwe kans om op voorsprong te komen, maar Van Moorsel schoot in de scrimmage naast. Trotman was daarna wederom dichtbij, maar hij schoot uit een lastige hoek voorlangs. Ook Roda JC kwam dicht bij de openingstreffer: Wouter van der Steen kon alleen toekijken hoe Croux de bal op de paal krulde.

In de slotfase drukte FC Den Bosch Roda ver terug, maar de bal viel telkens net niet goed. Stefan Velkov besloot het in blessuretijd maar eens met een enorme poeier, maar zijn poging strandde in schoonheid op de paal.

Bron: FCDBFans.nl