FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch hard onderuit bij de Vogels

Den Bosch hard onderuit bij de Vogels

29 oktober 2019 om 21:42

Een dubieuze rode kaart in de beginfase voor Leo Vaïsänen en de daaropvolgende strafschop kwamen de Bosschenaren niet meer te boven. De ploeg van Erik van der Ven ging met 3-0 kansloos onderuit bij de IJsselmeervogels.

Ringo Meerveld, Jens van Son en Azzedine Dkidak kregen van hoofdtrainer Erik van der Ven een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Den Bosch speelde nog niet eerder tegen de koploper uit de Tweede Divisie. Zoals vaker dit seizoen opende Den Bosch behoorlijk en nam het initiatief stevig in handen. De thuisploeg loerde op de counter en was daar redelijk succesvol in. Het was echter een defensie blunder dat de Bosschenaren op achterstand bracht. Wouter van der Steen schoot de bal zomaar in de voeten van Danny van den Meiracker. De spits van IJsselmeervogels liet die bal val zijn voet stuiten waarna Van der Steen dacht opgelucht adem te kunnen halen. Scheidsrechter Martin Perez oordeelde anders en zag een overtreding van Leo Vaïsänen die niemand anders op sportpark de Westmaat had gezien. Het gevolg was dat de bal ging op de stip en Van den Meiracker pakte het cadeau gretig uit: 1-0. Den Bosch kreeg na een onrustige periode weer de grip terug maar was aanvallend onmachtig om het de defensie van de Vogels moeilijk te maken. Alleen ‘Appie’ wist gevaar te stichtten toen hij door het zestienmetergebied slalomde maar geen oog voor een medespeler had. Den Bosch moest gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Den Bosch had nog 45 minuten om de nederlaag af te wenden maar het zou allemaal anders gaan. Na aanvallend nog altijd onmachtig te zijn geweest was Van der Ven te gaan wisselen. Maar dat moest dan wel pas bij een 2-0 achterstand. Maikel de Harder schoot de bal hard in het dak van doel. Van der Steen was met zijn ene hand kansloos. Nadat Alexander Laukart en Paco van Moorsel waren ingevallen maakte de thuisploeg er 3-0 van via Ahmed El Azzouti. Even leek het erop dat Den Bosch naar de slachtbank geleid leek te worden maar het wist de schade verder te beperken. De pijnlijke avond zal wel het nodige denkwerk geven aan Van der Ven en consorten. Het bekeravontuur zit er in ieder geval na één ronde al op.

Bron: FCDBFans.nl