FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Weer geen winst voor Den Bosch

Weer geen winst voor Den Bosch

1 november 2019 om 21:51

Ook in de thuiswedstrijd tegen mede laagvlieger Helmond Sport wist Den Bosch opnieuw niet te winnen en maakte het bovendien geen beste indruk. Van een revanche was vanavond absoluut geen sprake.

Boessen
Bij het weerzien met oud-trainer Willy Boessen maakte Oussama Bouyaghlafen zijn basirentree na zijn blessureleed. Ook keerden Paco van Moorsel en Alexander Laukart terug in de opstelling van de huidige hoofdtrainer Erik van der Ven. Declan Lambert startte weer als rechtsback. Van Moorsel startte in de spits en legde in de tweede minuut al direct de bal klaar voor Ruben Rodrigues die schitterend met buitenkant rechts de bal achter van doelman Stijn van Gassel schoot: 1-0. Laukart en Rodrigues hadden in de eerste tien minuten ook al de 2-0 op de schoen maar Van Gassel wist twee keer te redden.

Inzakking
In het vervolg van de eerste helft zakte het spel een beetje in en werden de kansen schaars. Ook Helmond Sport was er een aantal keer gevaarlijk uitgekomen, maar de thuisploeg hield de overhand. Het lukte de Bosschenaren niet om Helmond een nieuwe tik uit te delen waardoor het telkens opletten bleef voor de Bossche verdedigers. Bij rust was de stand nog altijd 1-0.

Van der Steen
Al snel na rust kwamen de bezoekers op 1-1. Van der Steen liet een corner los waarna Guus Joppen kon profiteren. Den Bosch moest weer helemaal opnieuw beginnen maar het zag het in de beginfase van de tweede helft niet naar uit dat het heel makkelijk zou gaan. Sterker nog Helmond kreeg direct kansen op meer maar gelukkig hadden zij het vizier niet op scherp. Het werd zelfs nog penibeler voor FC Den Bosch gedurende de tweede helft waar Helmond nog een kans op de doellijn wist te missen. Bij de thuisploeg wisten ze elkaar haast niet meer te vinden en bleef het ploeteren tot aan de laatste seconde. Gewonnen werd er weer niet.

Bron: FCDBFans.nl