FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Voetbaldroom Declan Lambert krijgt vorm | audio

Voetbaldroom Declan Lambert krijgt vorm | audio

4 november 2019 om 12:10

Nadat we hem al een aantal keer op het wedstrijdformulier hadden zien staan stond Declan Lambert prompt in de basis bij FC Den Bosch. In de wedstrijd tegen Roda JC maakte de van origine rechtsback zijn debuut. Wij spraken hem.

De eerste keer dat we Declan Lambert samen met zijn tweelingbroer Ryan op het wedstrijdformulier zagen staan was er nog verwarring over het uitspreken van de naam. In eerste instantie noemde de stadionspeaker hem Declan Lambèrt (op zijn Frans) maar inmiddels weet toch iedereen wel dat het Lambert op zijn Engels is. De in Australië geboren van origine rechtsback heeft zich onopvallend in de basis geknokt en is in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Azzedine Dkikdak.

Voetbaldroom
Knokken is wat Declan Lambert al een tijdje doet. Hij kwam een aantal jaar geleden samen met zijn tweelingbroer Ryan over vanuit Australië om hun voetbaldroom waar te maken. Die droom moest gestalte krijgen bij FC Den Bosch. Beide broers speelde vooral in Jong FC Den Bosch maar Declan is zijn droom nu echt vorm aan het geven. Zijn debuut in het betaald voetbal heeft hij inmiddels gemaakt en dat smaakt naar meer.

Huis en haard
Om huis en haard achter te laten is nogal wat. Zeker voor twee jonge voetballers die zich in het onbekende hebben gestort. "Wij hebben alles in Australië achter gelaten om hier onze droom waar te kunnen maken", aldus de rustige Declan Lambert na de wedstrijd tegen Helmond Sport.Over zijn kwaliteiten zegt hij: "Ik heb een drive naar voren en probeer daarmee gevaarlijk te zijn. Ik moet nog wat wennen en aanpassen en dan hoop ik dat ik dat kan laten zien."

Beluister het interview met Declan Lambert om zijn hele verhaal te horen (in het Engels).

Bron: FCDBFans.nl