FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Voetballes voor Den Bosch op de Toekomst

Voetballes voor Den Bosch op de Toekomst

8 november 2019 om 21:44

Jong Ajax heeft FC Den Bosch nog genadig weg laten komen met de 5-1 nederlaag die het leed. De Amsterdamse talenten overklaste de Bosschenaren op alle fronten en wonnen uiteindelijk slechts met 5-1.

Op deze koude vrijdagavond moest Den Bosch aantreden tegen een erg sterk Jong Ajax. De ploeg van Erik van der Ven wist in Amsterdam nog niet eerder te winnen van de beloften. Van der Ven had vandaag een basisplaats voor Appie ingeruimd wat ten koste ging van Oussama Bouyaghlafen. Den Bosch probeerde fel te starten maar kreeg al binnen vijf minuten een tegentreffer te verwerken toen Ajax dwars door de Bossche defensie sneed en Jurgen Ekkelenkamp binnen kon schieten. Ook de 2-0 viel nog binnen het kwartier. Nicolas Kuhn won eenvoudig zijn duel op kracht van Mats Deijl waarna hij bijna op de achterlijn de bal nog achter Wouter van der Steen schoot. De avond leek opnieuw desastreus te gaan verlopen voor FC Den Bosch. De thuisploeg stapelde kans op kans maar de schade bleef voor Den Bosch bij twee.

Geen wederopstanding
Vlak na rust maakte Jurgen Ekkelenkamp al snel de 3-0 voor de thuis. Uit een mislukte aanval van FC Den Bosch kreeg hij de bal voor de voeten op de rand van het vijf meter gebied en faalde niet. Den Bosch dat de tweede helft was gestart zonder wissels deed erg terugdenken aan de ploeg die kansloos bij Jong Utrecht verloor. Telkens als Den Bosch gevaar probeerde te stichtten was het aan de andere kant raak. Ditmaal was het topscorer Lassina Traoré die mocht aanleggen en er 4-0 van maakte.

Kansloze missie
De Bossche missie, die na de eerste vijf minuten al kansloos leek, werd een hopeloze door deze stand en het vertoonde spel. Van der Ven wisselde vervolgens Danny Verbeek en Kevin Felida voor Bouyaghlafen en Steven van der Heijden. Dit leed in eerste instantie tot nog minder grip op het middenveld. Ajax was ook niet meer zo zorgvuldig in het restant van de wedstrijd.

Rodrigues
Er kwam toch een eretreffer van FC Den Bosch. Alexander Laukart mocht op de rand van de zestien uithalen en raakte via de lat de binnenkant van de paal. Ruben Rodrigues was daar als de kippen bij om de 4-1 op het bord te zetten. Traoré maakte het in de absolute slotfase nog erger voor Den Bosch door de 5-1 binnen te koppen. Zo kreeg Den Bosch vijf tegentreffers maar leek dat gevoelsmatig nog mee te vallen omdat de score velen malen hoger had kunnen uitvallen.

Bron: FCDBFans.nl