FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Spektakelstuk eindigt in gelijkspel

Spektakelstuk eindigt in gelijkspel

17 november 2019 om 14:24

De bijzonder verlopen wedstrijd tussen Den Bosch en Excelsior eindigde vandaag in . In de eerste helft werd de wedstrijd stilgelegd nadat Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde.

EK-ganger
Op de zondagmiddag na de Sinterklaasintocht moest FC Den Bosch aantreden tegen Excelsior uit Rotterdam. Den Bosch miste naast de vele geblesseerden ook kersvers EK-ganger Leo Vaïsänen. Hij bereikte met Finland voor het eerst een groot eindtoernooi. Hierdoor vormden Mats Deijl en Stefan Velkov het centrale duo. Azzedine Dkidak mocht op links beginnen en Declan Lamert verhuisde naar zijn favoriete positie op rechts. Oussama Bouyaghlafen kreeg de voorkeur boven Abdulsamed Abdullahi.

Open begin
In het eerste kwartier vielen beide ploegen naar hartenlust aan. Er ging aan beide kanten veel mis waardoor het in eerste instantie zonder gevolgen bleef. Paco van Moorsel ging op doelman Alessandro Damen af maar wist hem niet te verschalken. Aan de andere kant wist Rau Vloet de derde kans van de bezoekers wel tot een doelpunt om te zetten: 0-1.

Direct antwoord
Den Bosch wist op schitterende wijze te antwoorden. Bouyaghlafen zette de aanval op, hij combineerde met Van Moorsel die de bal geweldig klaar legde voor Ruben Rodrigues die snoeihard de 1-1 binnen schoot.

Vlam in de pan
Toen de M-side Sinterklaasliedjen ten gehore bracht was het Mendes Moreira die zich daar onjuist bejegend door voelde. Na overleg met de scheidsrechter besloot diezelfde scheidsrechter de wedstrijd te staken. Den Bosch stelde alles in het werk om de wedstrijd te laten hervatten. Nadat dat was gelukt was het uitgerekend Moreira die zijn gram kon halen en de 1-2 binnenschoot. Dat hij vervolgens provocerend, à lá Memphis Depay, bij de M-side ging staan bleef overigens onbestraft.

Deijl
In de tweede helft wist Den Bosch zich op te richtenen kreeg nadat Bouyaghlafen werd gevloerd een penalty. Dit keer mocht Mats Deijl die nemen en hij faalde niet: 2-2. Den Bosch kon de voorsprong niet vasthouden. Meijer rondde een aanval vanaf de rechterkant prima af en zo kwam Excelsior weer aan de leiding. Vlak hiervoor miste Van Moorsel dé kans op 3-2 toen hij de bal in het vijfmetergebied aannam maar niet goed kon controleren.

Ruben show
Weer een prachtig doelpunt van Rodrigues zorgde voor de verdiende gelijkmaker. ,Hij zette zelf goed door na slap handelen van Excelsior, bediende Verbeek die hem vervolgens de kans gaf binnen te koppen: 3-3. Miedema kreeg nog de kans om de overwinning binnen te slepen maar scheidsrechter Gerrets floot de scrimmage voor het doel af.

Bron: FCDBFans.nl