FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
'Erik van der Ven wordt bedreigd'

'Erik van der Ven wordt bedreigd'

18 november 2019 om 11:06

Volgens het Brabants Dagblad wordt hoofdtrainer Erik van der Ven bedreigd na aanleiding van zijn uitspraken gisteren aan het adres van Ahmed Mendes Moreira. Van der ven sliep niet thuis en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Volgens verslaggever Jan Martens was Van der Ven maandagochtend wel in stadion De Vliert om de training van zijn club te leiden. Daar was hij niet aanspreekbaar voor de pers. Ook alle verzoeken van cameraploegen om aanwezig te zijn bij de training werden door FC Den Bosch afgewezen.

Verder stelt hij dat de club de trainer uit de wind wil houden: ,,We houden Erik even in de luwte na alles wat er gebeurd is”, zei clubwoordvoerster Ester Bal. Van der Ven kreeg zondag de hoon van een groot deel van voetballend en niet-voetballend Nederland over zich heen omdat hij Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira een ‘zielig mannetje’ genoemd had.

Racistische beledigingen
Dat gebeurde na de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior (3-3), die in de eerste helft geruime tijd stil lag na zware racistische beledigingen van uit het publiek in de richting van Mendes Moreira. Van der Ven verklaarde later dat hij met zijn opmerking niet doelde op de reactie van Mendes Moreira op die aantijgingen, maar op de ‘provocerende manier van juichen’ van de speler richting de M-side van FC Den Bosch nadat hij later in de wedstrijd Excelsior op 1-2 had geschoten.

,,Maar ik had dat niet moeten zeggen”, trok Van der Ven toen het boetekleed aan. Ondanks zijn excuses werd de coach later dus toch zo ernstig bedreigd dat hij een ander adres zocht om de nacht door te brengen.

Bron: Jan Martens | Brabants Dagblad