FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch betuigt spijt en spreekt van blunder

Den Bosch betuigt spijt en spreekt van blunder

18 november 2019 om 14:39

FC Den Bosch heeft in verklaring op de wedstrijd een draai gemaakt en spijt betuigt over de gang van zaken van na en tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Men spreekt zelfs van een blunder in de communicatie.

De landelijke media is vol bovenop het incident gedoken en opeens heeft iedereen een mening over de club, haar supporters en natuurlijk de wedstrijd van gisteren. Zelfs tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal, in de Tweede Kamer en door minister-president Mark Rutte werd de kwestie behandeld. De imagoschade voor Den Bosch zal zeer groot zijn en er wordt al opgeroepen om de club als voorbeeld te stellen bij het uitdelen van een straf. Al is dit laatste nog allerminst zeker, we zullen eerst het onderzoek moeten afwachten. De verklaring van de club:

FC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar te snelle statement. Die reactie was een blunder, waarvoor de club haar excuses aanbiedt aan iedereen en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen.

FC Den Bosch gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, schouder aan schouder, actief op zoek naar manieren om de misstanden, waaraan een deel van de achterban zich schuldig heeft gemaakt, grondig aan te pakken en uit te bannen. De club komt in de loop van de week met een eerste actieplan.

Bron: FCDBFans.nl | FC Den Bosch