FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Open brief van FC Den Bosch

Open brief van FC Den Bosch

22 november 2019 om 16:13

FC Den Bosch heeft via de eigen website een open brief de wereld ingestuurd waarin het oproept tot verbondenheid. Ook zijn de eerste punten uit het actieplan gepresenteerd.

De open brief vanuit de club:

Beste voetballiefhebber,

De allerbelangrijkste les: de impact van racisme mag nooit worden onderschat. De grens is bereikt.

De dambreuk die volgde na zondag was overweldigend. Het water heeft ons letterlijk overspoeld. FC Den Bosch lijkt sindsdien op een vergaarbak van alles wat mensen verfoeien. Haat tegen racisme wordt met haat bestreden.

Wij geloven echter dat warmte het tegengif moet zijn voor de gebroken verbondenheid, die zich afgelopen zondag heeft vertaald in gebrek aan respect voor de tegenstander, de medemenselijkheid en voor Ahmad Mendes Moreira in het bijzonder.

Kennis komt met keiharde lessen. Vallen en opstaan. En nu, nu staan we op. Het hart zit nog steeds in deze club. Ook al is het nu een bloedend hart. We gaan ons weer verbinden met onze drijfveer: hartzaken. De liefde uitdragen is belangrijk.

Met deze open brief laten wij weten dat we onze clubslogan ‘Met heel mijn hart’ nog meer centraal gaan stellen. Hartelijkheid als basis bij alles wat we doen. Omdat oprechte aandacht en hartelijkheid onverwoestbare eigenschappen zijn.

Oplossingen ontstaan in dialoog. Met elkaar en ook met expertise van buiten de club zoeken we naar nieuw cement om de club bij elkaar te houden. Wij zijn op een constructieve manier in gesprek met onze achterban, omgeving en instanties als de KNVB en de gemeente. Dat blijven we doen. Dus praat met ons, wees welkom. In gesprek met elkaar zullen we uiteindelijk samen een antwoord vinden en er sterker uitkomen.

We delen een aantal eerste praktische zaken, die slechts een begin zijn van het beloofde actieplan.

-Het Nederlandse betaald voetbal komt met een gezamenlijk statement tegen racisme door in de eerste minuut na de aftrap niet in actie te komen. Zo laten clubs en spelers hun afkeer blijken tegen racisme.
-De spelers van FC Den Bosch zullen in Almere het veld betreden in speciale t-shirts.
-De wedstrijdtenues zijn aangepast. Subhoofdsponsor Schouten Nelissen heeft haar plaats op het shirt voor de rest van het seizoen beschikbaar gesteld voor een uiting met de tekst ‘Samen tegen racisme’.
-Diezelfde tekst prijkt op de achterzijde van het tenue onder de bedrijfsnaam van Job Invest, eveneens subhoofdsponsor.

Vanaf deze plaats spreken we onze waardering uit richting al die goedwillende FC-supporters en sponsors. De overgrote meerderheid die het in het kielzog van een verziekende minderheid tot over de landsgrenzen moest ontgelden. Het spijt ons.

FC Den Bosch

Bron: FC Den Bosch