FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch speelt alle ellende van zich af en wint

Den Bosch speelt alle ellende van zich af en wint

22 november 2019 om 21:40

Een beter medicijn had FC Den Bosch niet kunnen wensen in de uitwedstrijd tegen Almere City. De Bosschenaren speelde alle ellende van zich af en wonnen met 0-2.

Samen tegen Racisme
Na één van de meest roerige weken in het bestaan van FC Den Bosch moest de ploeg van Erik va der Ven aantreden tegen Almere City FC. Dat deed het met Jens van Son en Azzedine Dkidak in de basis. Alexander Laukart is geblesseerd en Dkidak passeerde Declan Lambert. Den Bosch kwam met speciale shirts het veld op waarop ‘SAMEN TEGEN RACISME’ stond te lezen. Na het eerste fluitsignaal stonden de spelers van beide ploegen één minuut volledig stil.

Van Son
Toen scheidrechter Teuben het spel aan de gang bracht was het FC Den Bosch dat fel en goed uit de startblokken kwam. Het zette de thuisploeg goed vast en stoorde al vroeg in de opbouw. In de 15e minuut werd de goede start beloond toen Danny Verbeek een prefecte corner afleverde en al even knap kopte notabene Van Son de terechte 0-1 achter doelman Smits. Het spel van de Bosschenaren zakte niet in maar bleef fier overeind en haalde met gemak de rust.

Effectief
FC Den Bosch zakte ook na rust niet in. Nick Venema was inmiddels in het veld gekomen bij de thuisploeg en mocht al snel alleen op Wouter van der Steen af. De Bossche doelman redde met zijn voet waarna het aan de andere kant wel raak was toen Mats Deijl de bal schitterend klaarlag voor Ruben Rodrigues die feilloos de 0-2 binnenschoot. Hierna kreeg Den Bosch kansen op meer omdat de thuisploeg een treffer probeerde te forceren. Rodrigues raakte nog de buitenkant van de paal.

Den Bosch haalde zo eenvoudig de eindstreep en kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Bovendien was het pas de eerste uitoverwinning dit seizoen.

Bron: FCDBFans.nl