FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Appie en Felida: 'We moeten samen verder' | audio

Appie en Felida: 'We moeten samen verder' | audio

23 november 2019 om 08:50

Er kwam de afgelopen week enorm veel op beide spelers af rondom de racisme affaire bij de club. Wij wilden weten hoe het nu met hen ging, hoe ze deze week hadden beleefd en hoe het nu verder moet.

Langs het veld had Kevin Felida de verwensingen richting Ahmed Mendes Moreira al gehoord en kon zich goed voorstellen hoe de speler zich zou moeten voelen. Hij komt uit dezelfde regio (Rotterdam) en kent ook veel mensen rondom de speler van Excelsior. Mede hierdoor heeft Felida, die zelf pas net 20 jaar is geworden, het nog altijd moeilijk met de hele situatie. Een situatie waar je als beginnend profvoetballer van pas 20 jaar absoluut niet in terecht wil komen. Ondanks alles probeert hij zijn voetballeven bij FC Den Bosch gewoon door te zetten. Zelf sprak hij al met een vertegenwoordiging van de M-side en dat verzachtte de omstandigheden al wat. Hij genoot zelfs al weer van de support die hij en zijn ploeg kreeg tegen Almere City, al vond hij dat nog moeilijk om te uitten.

Voor Appie, of eigenlijk Abdulsamed Abdullahi, was het een week die hij niet eerder had meegemaakt. De publiekslieveling voelt zich mede doordat hij zo geliefd is bij de M-side ook verantwoordelijk voor diezelfde mensen. Hij zegt dat hij in nauw contact staat met de jongens van de M-side en dat ook zal blijven staan. "Het gaat gelukkig om een klein groepje, we weten dat er nog heel veel goede supporters in het stadion zitten", vertelt de Somaliƫr. "We moeten samen verder."

Beluister het interview met Abdulsamed Abdullahi en Kevin Felida

Bron: FCDBFans.nl