FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Uit de bek van een Bosschenaar...

Uit de bek van een Bosschenaar...

28 november 2019 om 18:49

Een liedje dat regelmatig te horen is op onze M-Side heeft een refrein met de tekst: ‘Uit de bek van een Bosschenaar, komt heel veel uit, ho ho ho, wat is dat toch een mooi geluid!’ Het liedje beschrijft perfect hoe wij Bosschenaren zijn; bevoorrecht met een soms iets te grote bek. Dit is landelijk net zo bekend als de Bossche Bollen van Jan de Groot.

De combinatie van deze grote bek en de supporters van onze plaatselijke FC is zo oud als de oprichting van onze mooie club. Vaak op het randje en soms eroverheen. Zoals op die zondagmiddag, twee weken terug, toen Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira in Stadion De Vliert te maken kreeg met racistische geluiden aan zijn adres.

Hoe en waarom iemand iets racistisch roept, is totaal niet relevant. Ook niet als het uit de bek van een Bosschenaar komt. Racisme mogen we nooit goedpraten of bagatelliseren en dat doen we ook niet. Op onze tribunes is voor racisme geen plaats.

Dit standpunt heeft FC Den Bosch en dat ondersteunen wij als supporters met heel ons hart. Het unieke geluid van een Bosschenaar mag kritisch, cynisch en zeker op het randje zijn. Maar daar waar het overgaat in racisme en/of discriminatie moet iedereen zijn of haar ‘bek’ houden. Het hoort niet bij onze club waar iedereen welkom is en waar we supporters en spelers hebben van diverse nationaliteiten en met verschillende geloofsovertuigingen.

Laten we onze Bossche bek morgen in de wedstrijd tegen FC Dordrecht en in de toekomst gebruiken op de manier waarop we wél bekend willen staan. Ga 90 minuten achter onze FC staan! En wat de uitslag ook mag worden, na afloop is er een gezamenlijke foto-moment op de tribune met de selectie en staf van FC Den Bosch.

Stadion De Vliert is voor iedereen!

Namens,

Stichting M-Side
Supporters Club FC Den Bosch
Den Bosch FC
RFU
FC Den Bosch

Bron: FC Den Bosch.nl