FCDBFans

Met heel mijn hart
Goede overwinning voor Den Bosch

29 november 2019 om 21:27

Voor de tweede keer op rij wist Den Bosch een wedstrijd te winnen. Na de 0-2 bij Almere werd het in de slotfase tegen nummer laatst Dordrecht nog spannend maar werd het uiteindelijk toch 3-2.

Zelfde elf
Dezelfde elf namen verschenen vanavond aan de aftrap bij FC Den Bosch. De thuisploeg ging op jacht naar de tweede overwinning op rij en dat zou voor het eerst zijn dit seizoen. De thuisploeg had zeker het betere van het spel maar wist het de bezoekers uit Dordrecht lang niet moeilijk te maken. De grootste kansen waren halverwege de eerste helft voor Paco van Moorsel die zijn hakje zag mislukken in de handen van oud-Bosschenaar Petar Stoskovic zag belanden en Ruben Rodrigues die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.

Voorsprong
Net toen de wedstrijd nog verder leek in te kakken en dat we zonder doelpunten naar de thee leken te gaan was het Oussama Bouyaghlafen die goed doorging in het zestienmetergebied en de bal via de achterlijn panklaar legde voor Van Moorsel die de 1-0 binnen schoot. Zo stond Den Bosch toch verdiend op voorsprong bij de rust.

Doelpuntenregen
Zo tam het de eerste helft zo hectisch begon de tweede. Direct na het eerste fluitsignaal profiteerde Rodrigues van een fout van Kok en maakte zo zijn achtste van het seizoen. Bovendien scoorde hij al voor de vijfde wedstrijd op rij. Ook een grote fout aan de zijde van FC Den Bosch toen Jens van Son twee minuten na de 2-0 de ba te kort terugspeelde op Wouter van der Steen die daardoor een overtreding moest maken op Marques. De penalty werd door de Portugees benut al zat Van der Steen er nog wel aan. Weer maar drie minuten later schoot Bouyaghlafen Den Bosch weer op een marge van twee van buiten de zestien: 3-1.

Open wedstrijd
Na de 3-1 van Den Bosch ging Dordrecht meer risico nemen en aanvallender spelen. De bezoekers kwamen ook tot kansen en wisten het via invaller Dwayne Green Den Bosch nog lastig te maken door de 3-2 binnen te schieten. Gelukkig kwam die treffer te laat en wist Den Bosch de zege veilig te stellen.

Bron: FCDBFans.nl