FCDBFans

Met heel mijn hart
Tiende gelijkspel met smaak van overwinning

6 december 2019 om 21:49

In een wedstrijd die in de tweede helft pas ontbrandde heeft Den Bosch voor de tiende keer gelijk gespeeld. Dat voelde waarschijnlijk wel als overwinning na een 0-2 achterstand

Afwachtend begin
Met wederom dezelfde elf namen ging Erik van der Ven met zijn FC Den Bosch op zoek naar de derde overwinning op rijd. Nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie De Graafschap kwam op bezoek in een zeer matig gevulde Vliert. In de eerste kwartier was het tempo niet bijster hoog. De Graafschap zag de vrije trap van Branco van den Boomen rakelings naast gaan en voor Den Bosch was Paco van Moorsel het dichtst bij een doelpunt. Uit een corner van Danny Verbeek mocht hij in het zestienmetergebied uithalen maar zijn inzet werd gesmoord.

Overwicht
In het vervolg van de eerste helft was het overwicht opvallend genoeg voor de nummer 12 uit de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap kreeg geen grip op de Bosschenaren die er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen maar telkens de finesse misten om doeltreffend te zijn. Het spel werd er bij beide ploegen niet veel beter op waardoor hetzelfde beeld standhield en we gingen rusten met de beginstand nog op het bord.

Seun of God
In het begin van de tweede helft was het in de natte Vliert op het veld nog altijd hetzelfde. Beide ploegen probeerden aan te vallen. Uit het niets was het De Graafschap dat op 0-1 kwam toen Daryl van Mieghem – op aangeven van Ralf Seuntjes - Van der Steen veraste van afstand. Die stond genageld aan de grond. Vlak daarna maakte Den Bosch nog maar eens een kapitale fout waar Seuntjes van kon profiteren: 0-2. Zo was het overwicht uit de eerste helft helemaal niets meer waard.

Antwoord
Den Bosch wist gelukkig snel te antwoorden: Ruben Rodrigues legde de voorzet van Oussama Bouyaghlafen met het hoofd panklaar voor Van Moorsel: 1-2. Even leek het erop dat Branco van den Boomen een wereldgoal vanaf de middenlijn wist te maken maar volgens de scheidsrechter lag de bal niet stil en ging het feestje niet door.

Suomi
Den Bosch hield vol de druk op de bezoekers wat uiteindelijk in de 77e minuut tot de gelijkmaker leidde. De vrije trap van Rodrigues werd slecht gekeerd door doelman Hidde Jurjus waarna Leo Vaïsänen er als de kippen bij was om gelijk te maken: 2-2. Zo hield Den Bosch toch een punt over aan deze wedstrijd.

Bron: FCDBFans.nl