FCDBFans

Met heel mijn hart
Historische overwinning in Breda

13 december 2019 om 20:58

Een zeer effectief en gedisciplineerd FC Den Bosch heeft vanavond een historische 1-2 overwinning geboekt in Breda. Het was de eerste overwinning ooit op bezoek bij NAC.

Droomstart
Wederom met dezelfde elf namen begon FC Den Bosch op bezoek bij NAC Breda aan de wedstrijd. Veel smaken om te kiezen heeft trainer Erik van der Ven ook niet met alle blessuregevallen. Nimmer wist Den Bosch een wedstrijd in Breda te winnen maar deze editie kende de ploeg een droomstart. Nog binnen de twee minuten scoorde Ruben Rodrigues na een aanval uit het boekje de 0-1. Danny Verbeek kreeg de bal bij Paco van Moorsel die Oussama Bouyaghlafen de gelegenheid gaf de bal op Rodrigues te steken. Die laatste rondde keurig af.

Druk
De thuisploeg leek even geschrokken maar herpakte zich en voerde de druk al snel hoog op. Dat werd Den Bosch al snel te machtig toen Rodrigues zich in de 15e minuut liet aftroeven door Othmane Boussaid die de bal klaarlegde voor Finn Stokkers: 1-1. De thuisploeg bleef hierna heersend wat ervoor zorgde dat de Bosschenaren met tijden ver moesten terugzakken en op de counter gingen spelen.

Weer uit het boekje
Na de schitterende 0-1 van Den Bosch wist de ploeg in de 38e minuut opnieuw een prachtige aanval op de mat te leggen. Goudhaantje Rodrigues legde de bal op randje buitenspel schitterend klaar voor Kevin Felida die met zijn tweede doelpunt in het betaald voetbal de Bosschenaren weer op voorsprong zette. Dit was na een hectische slotfase ook de ruststand.

Knokken
Na rust kwam Den Bosch met vertrouwen uit de kleedkamer al had de thuisploeg nog zeker de overhand. Den Bosch stichtte direct gevaar doordat Rodrigues de bal bij Felida wilde brengen maar hem net niet alleen voor de keeper wist te zetten. Daarna was het vooral NAC dat het spel dicteerde. Na het inbrengen van Sydney van Hooijdonk voor verdediger Roger Riera kreeg Den Bosch meer ruimte om te counteren. Die ruimte werd niet goed benut.

Storm
Den Bosch groef zich in de slotfase steeds verder in wat de storm van de thuisploeg alleen maar aanwakkerde. Echt gevaarlijk kon NAC niet worden tegen het gedisciplineerde Den Bosch. Zo wisten de bezoekers de storm met verve te doorstaan en boekte een historische overwinning bij NAC Breda: 1-2.

Bron: FCDBFans.nl