FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch wint laatste wedstrijd van het jaar

20 december 2019 om 21:38

FC Den Bosch heeft de laatste wedstrijd van 2019 gewonnen. Dat was de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden. Tegen Jong PSV werd het uiteindelijk 2-1. Dat was gezien de eerste helft verdiend.

Danny Verbeek was fit genoeg om de wedstrijd tegen Jong PSV te kunnen starten. De aanvoerder was afgelopen week licht geblesseerd en was dus een twijfelgeval. Meteen vanaf de start mocht de thuisploeg het spel maken. Dat leverde direct twee corners op maar die gingen er niet in.
Mogelijkheden
De mogelijkheden waren voor de thuisploeg in het eerste kwartier. Oussama Bouyaghlafen, die de laatste weken toch al in beste vorm verkeerd, schiep voor zichzelf een beste mogelijkheid door schitterend langs zijn man te gaan. Zijn schot was niet goed genoeg om doelman Youri Roulaux te passeren. Ook Ruben Rodrigues die een schot op zijn pantoffel nam was niet gelukkig in zijn afronding.

Velkov
Bij elke vrije trap of corner komt Stefan Velkov mee naar voren en in de 24e minuut was het raak. Uit een vrije trap van Verbeek maakte de Bulgaar met een volley de 1-0, hij werd daarbij wel heel vrij gelaten. Maar daar maalde niemand om. PSV talent Noni Madueke wist tien minuten later Jong PSV weer op gelijke hoogte te schieten. Hij speelde daarbij de hele Bossche defensie uit.

Tien
Den Bosch bleef gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. Dat uitte zich in de 41e minuut toen Bouyaghlafen via een lange pass vanuit linkerkant bij Verbeek kreeg. Die vond het hoofd van (wie anders dan) Rodrigues. Hij maakte al zijn tiende van het seizoen: 2-1. Dat was ook de ruststand.

Balbezit
Het overwicht wat Den Bosch in de eerste helft had slonk aanzienlijk in de tweede. Logischerwijs kreeg PSV meer de bal maar Den Bosch wist de bal niet lang genoeg in de ploeg te houden. Zo kabbelde de tweede helft lange tijd door. Kansen waren schaars en Den Bosch leek op twee gedachten te hinken. De voorsprong verdedigen of juist uitbouwen. Steeds meer ging het op het eerste lijken. De vraag was hoe lang de ploeg van Erik van der Ven dat vol zou houden. Uiteindelijk was het genoeg voor de winst.

Bron: FCDBFans.nl