FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Laatste Bosschenaar van de maand 2019

Laatste Bosschenaar van de maand 2019

26 december 2019 om 12:50

Met slechts drie wedstrijden in de maand december wordt de keus misschien wel wat makkelijker gemaakt. Verloren werd er in ieder geval niet. De strijd om de eindtitel ligt nog helemaal open dus jullie stem is belangrijk!

Met de afgelopen maanden telkens verschillende winnaars - Danny Verbeek, Wouter van der Steen, Mats Deijl en Ruben Rodrigues - kun je nu voor de laatste keer de Bosschenaar van de Maand kiezen in 2019. Stemmen kan tot 7 januari 2020. Ons overzicht:

De Graafschap thuis 2-2 gelijkspel
In een moeizame eerste helft waarin FC Den Bosch de bovenliggende partij was leek het na de rust ook de wedstrijd van de Bosschenaren te gaan worden. Helaas had De Graafschap andere plannen en zorgde mede door Bossche defensie fouten al snel voor een 0-2 voorsprong. De thuisploeg wist zich echter knap terug te knokken: Ruben Rodrigues legde de voorzet van Oussama Bouyaghlafen met het hoofd panklaar voor Van Moorsel: 1-2. Den Bosch hield vol de druk op de bezoekers wat uiteindelijk tot de gelijkmaker leidde. De vrije trap van Rodrigues werd slecht gekeerd door doelman Hidde Jurjus waarna Leo Vaïsänen er als de kippen bij was om gelijk te maken: 2-2.

NAC Breda uit 2-1 overwinning
We genieten nog steeds na van de historische overwinning op NAC Breda. Nimmer wist Den Bosch een wedstrijd in Breda te winnen maar deze editie kende de ploeg een droomstart. Nog binnen de twee minuten scoorde Ruben Rodrigues na een aanval uit het boekje de 0-1. Danny Verbeek kreeg de bal bij Paco van Moorsel die Oussama Bouyaghlafen de gelegenheid gaf de bal op Rodrigues te steken. Die laatste rondde keurig af. Na de schitterende 0-1 van Den Bosch wist de ploeg in de 38e minuut opnieuw een prachtige aanval op de mat te leggen. Goudhaantje Rodrigues legde de bal op randje buitenspel schitterend klaar voor Kevin Felida die met zijn tweede doelpunt in het betaald voetbal de Bosschenaren de overwinning schonk.

Jong PSV thuis 2-1 overwinning
Bij elke vrije trap of corner komt Stefan Velkov mee naar voren en in de 24e minuut was het raak. Uit een vrije trap van Verbeek maakte de Bulgaar met een volley de 1-0, hij werd daarbij wel heel vrij gelaten. Maar daar maalde niemand om. De tweede werd gemaakt toen Bouyaghlafen via een lange pass vanuit linkerkant de bal bij Verbeek kreeg. Die vond het hoofd van (wie anders dan) Rodrigues. Hij maakte al zijn tiende van het seizoen: 2-1. Dat was ook de eindstand.

Stem hier op de Bosschenaar van de Maand (je moet ingelogd zijn om te stemmen)

Bron: FCDBFans.nl