FCDBFans

Met heel mijn hart
Geen doelpunten in Werkendam

4 januari 2020 om 14:34

De eerste wedstrijd van 2020 is door FC Den Bosch niet in winst omgezet. Op bezoek bij tweede divisionist Kozakken Boys bleef het bij 0-0.

In de eerste wedstrijd van 2020 startte Erik van der Ven met de bekende basisspelers. Er waren geen proefspelers maar ook geen afwezigen. Opvallend genoeg keerde er ook nog geen geblesseerde spelers terug van een blessure. Alleen Paco van Moorsel verscheen niet aan de start, hij werd vervangen door Lars Miedema. In het eerste half uur gebeurde er zeer weinig. Den Bosch had de overhand en creëerde wat kansen via Oussama Bouyaghlafen en Ruben Rodrigues en zag ook nog Leo Vaïsänen voorlangs koppen. Verdere gebeurde er in de saaie eerste helft vrijwel niets noemenswaardigs. De ruststand was dan ook zoals de wedstrijd was gestart: 0-0.

In de tweede helft werd op Rodrigues na het hele elftal gewisseld. Dat kwam het spel niet ten goede waardoor het overwicht wat afnam. Na 53 minuten kon Nick Leijten zich onderscheiden doen hij de inzet van de doorgebroken Kay Tejan wist te keren. De gevaarlijkste kans van FC Den Bosch kwam van het hoofd van Geoffrey Acheampong, die de bal op de lat kopte. Na die kans in de 70e minuut werd Den Bosch sterker en drong het de thuisploeg verder terug. Tot doelpunten kwam het niet meer.