FCDBFans

Met heel mijn hart
NEC bedwingt FC Den Bosch

12 januari 2020 om 18:31

Ondanks een prima wedstrijd in Nijmegen heeft FC Den Bosch geen punten overgehouden aan de ontmoeting. Jonathan Okita was met zijn treffer in de eerste helft matchwinner.

Brouwers
In de eerste competitiewedstrijd van 2020 was voor FC Den Bosch direct een pittige. NEC was Nijmegen de tegenstander. De bezoekers moesten starten zonder de vertrokken Leo Vaïsänen en de geblesseerde Paco van Moorsel. Daar tegenover stond de terugkeer van Luuk Brouwers die ook direct in de basis startte, ook nog als spits.

Overwicht
Den Bosch startte de wedstrijd goed en kwam ook fel uit de startblokken. Het drukte NEC terug op eigen helft. Het spelbeeld veranderde naarmate de eerste helft volgde niet en kansen konden dan ook niet uitblijven. De grootste waren voor Ruben Rodrigues, Luuk Brouwers en Oussama Bouyaghlafen die hun inzet gestopt zagen worden door doelman Matthijd Branderhorst of voorlangs zagen gaan. Totaal onverwacht kwam de thuisploeg op voorsprong toen de bal na een aantal moment van ongelukkigheid bij Jonathan Okita kwam en die wist Wouter van der Steen te verschalken: 1-0.

Ander beeld
Na rust een ander beeld van de wedstrijd. De thuisploeg trachtte de wedstrijd te controleren en slaagde daar prima in. Den Bosch moest meer komen en kreeg van NEC daar ook gelegenheid toe maar moest uiteraard oppassen voor de omschakeling. In de 57e minuut raakte Ole Romeny de lat na een aanval van NEC en bleef erger leed Den Bosch bespaard.

Kansen schaars
Terwijl Den Bosch voetballend nog altijd prima mee kon waren de kansen schaars voor de Bosschenaren. De ploeg bleef strijden tot het einde maar kon geen treffer meer produceren waardoor het de wedstrijd verloor met 1-0.

Bron: FCDBFans.nl