FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van der Velden nieuwe verdediger Den Bosch

Van der Velden nieuwe verdediger Den Bosch

16 januari 2020 om 12:43

Junior van der Velden is de nieuwe centrale verdediger van FC Den Bosch. De in Utrecht geboren speler komt over van Jong Utrecht waar hij al 70 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde.

Van der Velden is 21 jaar en tekent voor 1,5 seizoen bij FC Den Bosch.. In de duels die hij speelde scoorde hij 3 keer. Afgelopen vrijdag speelde hij nog mee in de wedstrijd van Jong Utrecht tegen de Graafschap. Daarin werd hij al na 20 minuten gewisseld.

Verleden
Voor zijn stap naar Utrecht droeg hij de shirts van vv Brederodes, USV Hercules en Sporting’70 alvorens hij in 2012 instroomde in de jeugdopleiding van FC Utrecht. De Utrechtse verdediger maakte zijn eerste speelminuten in het betaalde voetbal op 5 augustus 2016, toen Jong FC Utrecht in het Rat Verlegh Stadion debuteerde in de Jupiler League met een uitwedstrijd tegen NAC Breda.
De centrale verdediger was aanvoerder van het FC Utrecht Onder 17 dat in 2015 de landstitel veroverde. Ook was de verdediger de captain van FC Utrecht Onder 19. Onder meer voor Oranje Onder 19 ontving de Utrechter invitaties.

Bron: FCDBFans.nl