FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch geeft riante voorsprong uit handen

19 januari 2020 om 16:10

Twee keer speelde Den Bosch een prima wedstrijd twee keer werd er verloren. Na de nederlaag in de Goffert gaf FC Den Bosch nu een 2-0 voorsprong tegen Go Ahead Eagles uit handen.

Van Son
Met nieuwe krachten op de bank maar allemaal nog niet klaar voor de eerste elf moest Erik van der Ven weer flink puzzelen voor aanvang van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In de warming-up haakte Jens van Son op het allerlaatste moment ook nog af waardoor Rik Mulders mocht starten. Junior van der Velden maakte zijn debuut in het hart van de defensie.

Stormachtig begin
In de eerste vijf minuten direct twee gigantische kansen. Nog binnen de minuut mocht Martijn Berden op zo’n twee meter van het doel uithalen maar Wouter van der Steen wist miraculeus te redden. Aan de andere kant een goede kans van Luuk Brouwers die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan.

Felida
In de 8e minuut was het al raak toen Kevin Felida met een beauty zijn ploeg op voorsprong zette. Het doelpunt deed denken aan zijn eerste die hij maakte in het betaalde voetbal. De bezoekers moesten hierna komen en kregen ook wat kansen maar telkens was Van der Steen paraat.

Snelle doelpunten
In de 26e minuut kwam Den Bosch op 2-0 toen Brouwers de bal op het hoofd van Oussama Bouyaghlafen kreeg: 2-0. Direct daarna mocht Berden de 2-1 binnen tikken waardoor de marge weer één was. Die stand was ook de ruststand.

Valse start
Na rust kende met name Danny Verbeek een valse start toen hij verzuimde de bal op te ruimen hielp hij daarmee de bezoekers in het zadel. Richard van der Venne wist in zijn laatste wedstrijd voor de Eagles simpel gelijk te maken. Den Bosch was het toen even kwijt.

Van der Winden
Na anderhalf jaar blessureleed maakte Jordy van der Winden na een uur spelen zijn rentree bij FC Den Bosch. Hij werd met luid gejuich ontvangen. Den Bosch zorgde voor de derde keer opnieuw voor een tegentreffer. De tot dan toe prima spelende Declan Lambert verloor de bal aan Van der Venne die vervolgens Michael Corboz bediende: 2-3.

Slotoffensief
Den Bosch nam met de aanvallende wissels Van Moorsel en Miedema nog risico maar dat mocht niet meer baten en zag de riante voorsprong in rook opgaan.

Bron: FCDBFans.nl