FCDBFans

Met heel mijn hart
Helmond en Den Bosch scoren niet

24 januari 2020 om 22:41

FC Den Bosch heeft voor de elfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. In Helmond stond na negentig minuten de brilstand op het bord, ondanks een Bossche overtalsituatie in het laatste kwartier.

Bij FC Den Bosch startte Kevin Felida als rechtsback en Jens van Son was terug in de basis. Dat ging ten koste van Declan Lambert, die op de bank plaatsnam. Nieuweling Pedro Marques nam plaats in de punt van de aanval. in de eerste helft ging er bij beide ploegen weinig goed. FC Den Bosch kreeg twee vrije trappen op kansrijke posities, maar beide keren werd de bal over geschoten. Helmond Sport stelde daar met wat halve kansen ook niet veel tegenover.

In de tweede helft gebeurde er wat meer voor beide doelen. Pedro Marques kreeg een aardige kopkans, maar kopte voorlangs. Aan de andere kant miste Helmond Sport een grote kans om op een 1-0 voorsprong te komen. Doelman Wouter van der Steen was al verslagen, maar Mats Deijl haalde de bal van de lijn. Enkele minuten later was Jordy Thomassen dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op de lat.

Na vergeefs Helmonds appèl voor een strafschop (al dan niet hands van Azzedine Dkidak) kwam Alexander Laukart in het veld na ruim 2 maanden blessureleed. Hij liet zich direct gelden. Met een steekpass zette hij Marques alleen voor de keeper en die werd door Brusselers naar de grond gebracht: rode kaart. In eerste instantie gaf de Belgische arbiter de rode kaart aan de verkeerde speler, maar hij werd gecorrigeerd door zijn assistenten. De vrije trap die volgde, werd door Danny Verbeek in de handen van de keeper geschoten.

In de slotfase was het echter Helmond Sport dat nog de beste mogelijkheid kreeg; Van der Steen moest redding brengen op een vrije trap. FC Den Bosch zette daar verder geen kansen tegenover. Wel mocht Lars Miedema, net als in Nijmegen, nog twee minuten meedoen. Ook hij kon niet voorkomen dat FC Den Bosch met een punt genoegen moest nemen.

Bron: FCDBFans.nl