FCDBFans

Met heel mijn hart
Ruime eerste overwinning in 2020

31 januari 2020 om 19:46

FC Den Bosch boekte vanavond de eerste overwinning van dit kalenderjaar. In de eigen Vliert werd het tiental van Jong AZ met 3-0 verslagen.

Op naar de eerste overwinning van 2020 begon FC Den Bosch in dezelfde formatie als vorige week tegen Helmond Sport. Dat betekende het thuisdebuut van de Portugese spits Pedro Marques. Tegenstander Jong AZ wist FC Den Bosch in eigen huis op 2-2 te houden.

Marques
Na een wat wijfelend begin was het Pedro Marques die de wedstrijd op gang wist te brengen. Niet door een doelpunt te maken maar wel door zijn directe tegenstander een overtreding te laten die met rood werd bestraft. De doorgebroken Marques werd door Joey Jacobs omver gebeukt net als vorige week tegen Helmond Sport gebeurde.

Bouya & Verbeek
Nog binnen de 20 minuten wist FC Den Bosch de man meer situatie al te verzilveren toen Oussama Bouyaghlafen vanaf afstand de 1-0 binnenschoot. Danny Verbeek deed er na een prachtig hoogstandje van Marques een schepje bovenop en maakte in de 24e minuut al de 2-0. De Portugees liet zich steeds meer gelden en raakte even later ook nog de paal met een pegel van afstand. De ruststand was 2-0.

Laukart
Na rust moest Kevin Felida al snel geblesseerd afhaken. Alexander Laukart verving hem en ontving daarbij direct een gele kaart na een grove charge op Justin Bakker. Verder gebeurde er in de tweede helft vrij weinig. Den Bosch moest het spel maken maar slaagde er niet vaak in om door de defensie van Jong AZ heen te spelen. Er waren nog grote kansen voor Danny Verbeek en Ruben Rodrigues. Junior van der Velden zag zijn treffer nog afgekeurd worden wegens een duwen.

Derde
De derde treffer viel toch toen Alexander Laukart goed doorzette en de rebound van de mede-ingevallen Rik Mulders binnenschoot. Eindstand 3-0.

Bron: FCDBFans.nl