Met heel mijn hart
Eerste stemronde in 2020

31 januari 2020 om 22:34

We mogen voor de eerste keer stemmen in 2020 op de Bosschenaar van de Maand. Wie wordt de eerste van dit kalenderjaar?

Met toch nog één overwinning in januari begon het jaar redelijk moeizaam voor FC Den Bosch. Het vertrek van Stefan Velkov en Leo Vaïsänen werd opgevangen door de komst van Junior van der Velden en spits Pedro Marques. Vandaag werd ook bekend dat Leon Bergsma het team komt versterken.

Ons overzicht:

NEC uit 1-0 nederlaag
Den Bosch startte de wedstrijd goed en kwam ook fel uit de startblokken. Het drukte NEC terug op eigen helft. Het spelbeeld veranderde naarmate de eerste helft volgde niet en kansen konden dan ook niet uitblijven. De grootste waren voor Ruben Rodrigues, Luuk Brouwers en Oussama Bouyaghlafen die hun inzet niet konden verzilveren. Totaal onverwacht kwam de thuisploeg op voorsprong toen de bal na een aantal moment van ongelukkigheid bij Jonathan Okita kwam en die wist Wouter van der Steen te verschalken: 1-0. In de tweede helft een veel minder FC Den Bosch dat geen potten meer wist te breken.

Go Ahead Eagles thuis uit 2-3 nederlaag
Geweldige doelpunten van Kevin Felida en Oussama Bouyaghlafen zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Door drie eigen fouten van FC Den Bosch lukte het de Eagles toch om de wedstrijd weer om te keren. Junior van der Velden maakte zijn debuut.

Helmond Sport uit 0-0 gelijkspel
Ook tegen laagvlieger Helmond wist Den Bosch niet te winnen en mocht het nog in de handen knijpen dat het bij 0-0 bleef. Veel kansen kregen de zwak spelende Bosschenaren niet die Pedro Marques zijn debuut zagen maken. Hij zag zijn solo na een steekbal van de van blessureleed teruggekeerde Alexander Laukart abrupt verstoord worden door een Helmondse verdediger die daardoor met rood moest vertrekken.

Jong AZ thuis 3-0 overwinning
Toch nog een overwinning deze maand voor FC Den Bosch. Nadat Pedro Marques had gezorgd voor een rode kaart bij de tegenstander wist FC Den Bosch drie keer te scoren: Oussama Bouyaghlafen, Danny Verbeek en Alexander Laukart waren trefzeker.

Stem hier op de Bosschenaar van de Maand (je moet ingelogd zijn om te stemmen)

Bron: FCDBFans.nl