FCDBFans

Met heel mijn hart
Weergaloze start Den Bosch nekt Roda JC

7 februari 2020 om 21:51

Den Bosch kende een weergaloze start tegen Roda JC en stond na 18 minuten al met 0-3 voor. De spectaculaire wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-5.

Bergsma en Brouwers
De recent aangetrokken verdediger Léon Bergsma startte direct in de basis van FC Den Bosch in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Luuk Brouwers, die deze week zijn vertrek aankondigde, begon op de bank. Jens van Son behield tegen zijn oude club zijn basisplaats.

Droomstart
Den Bosch ging als een raket van start. De eerste kans werd nog gesmoord maar in de vierde minuut was het al raak. Na een sublieme aanval kreeg Den Bosch een corner die door Ruben Rodrigues op het hoofd van de volledig vrijstaande Junior van der Velden werd gelegd. Die kopte onberispelijk binnen: 0-1. Nog geen twee minuten laten kreeg Den Bosch een penalty toen bij een volgende corner Mats Deijl omver werd geduwd. Pedro Marques schoot die hard binnen en zette de Bosschenaren met zijn eerste voor de club op een marge van twee.

Marques
Dat Marques niet alleen uit een penalty weet te scoren bewees hij tien minuten later. Danny Verbeek zette aan de rechterkant goed door en wachtte lang om de perfecte assist te geven op de makkelijk wegdraaiende Portugees. Uit de draai schot hij de derde Bossche treffer achter de balende doelman Tom Muyters.

Blunder
Den Bosch had geen kind aan Roda maar liet de Limburgers door een gigantische blunder van Wouter van der Steen terug in de wedstrijd komen. De Vughtse doelman kreeg de bal wat kort terug gekopt van Azzedine Dkidak en verzuimde de bal weg te schieten, werd omver gelopen door Ike Ugbo maar was de bal kwijt: 1-3. Verder liet Den Bosch de schade niet komen en ging rusten met 1-3.

ROODa
De thuisploeg was beter uit de kleedkamer gekomen dan dat het de wedstrijd was gestart maar schoot zichelf in de 55e minuut in de voet toen Pepijn Schlösser zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Oussama Bouyaghlafen. Hij moest dus met rood vertrekken. Het werd nog erger voor de thuisploeg. Eerst maakte FC Den Bosch de 1-4 via Rodrigues die de rebound van het schot op de paal van Kevin Felida binnenschoot. Vervolgens moest invaller Mart Remans geblesseerd van het veld terwijl Roda al drie maal had gewisseld en dus verder moest met 9 man.

Laukart
Alexander Laukart wist zijn invalbeurt wederom te bekronen met een doelpunt en maakte er 1-5 van. Verder kwam het niet waardoor Den Bosch een weergaloze start zag uitmonden in een 1-5 overwinning.

Bron: FCDBFans.nl