FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
M-Side de komende twee duels dicht

M-Side de komende twee duels dicht

13 februari 2020 om 15:32

De komende twee thuiswedstrijden in Stadion De Vliert worden gespeeld zonder de fanatieke aanhang van FC Den Bosch. De tuchtcommissie deed vandaag uitspraak naar aanleiding van de racistische uitingen richting Excelsior speler Mendes Moreira.

Dit supportersverbod geldt voor de wedstrijd van morgen(14-2) tegen Jong FC Utrecht en voor de wedstrijd tegen Almere City FC. Deze wedstrijd vindt plaats op 6 maart. Naast deze twee duels is er nog een voorwaardelijke straf uitgedeeld aan FC Den Bosch. Wanneer de Bossche aanhang binnen twee jaar weer de fout in gaat, gaan de vakken nog een wedstrijd op slot.

Diep door het stof
FC Den Bosch voorzitter Jan-Hein Schouten gaf meteen na het horen van de strafeis al aan niet in beroep te gaan tegen de straf die zou worden opgelegd. De club ging na dit duel diep door het stof in de media. Met name het handelen van de club en haar hoofdtrainer tijdens en na de wedstrijd leverde flinke kritiek op in verschillende programma's. FC Den Bosch heeft meteen aangegeven hard te gaan werken aan deze problemen binnen de club. "Wij willen een betere club worden", aldus Jan-Hein Schouten.

Bron: Brabants Dagblad