FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch buigt achterstand om

14 februari 2020 om 21:45

Na tweemaal op achterstand te zijn gekomen heeft Den Bosch vanavond toch de drie punten in Vliert gehouden. De Bosschenaren wonnen uiteindelijk met 3-2 van Jong FC Utrecht.

Geen verrassingen in de opstelling van FC Den Bosch vanavond. De thuisploeg speelde in dezelfde formatie als vorige week in Kerkrade tegen Roda JC. Met een half lege M-side was er van een sfeervolle voetbalavond geen sprake.

Op achterstand
Na een prima begin van FC Den Bosch met wat kleine kansen, waren het de bezoekers die via een counter op voorsprong kwamen. In de 21e minuut hadden Jens van Son en Junior van der Velden een misverstand waardoor Utrecht zo door kon lopen. Via een redding van Wouter van der Steen kon Hicham Acheffay simpel binnentikken.

Deijl
Mats Deijl raakte op het half uur geblesseerd en moest van het veld af. Met vervanger Luuk Brouwers in het veld wist Den Bosch direct gelijk te maken. Danny Verbeek schoof de bal vanaf de zestienmeter prima achter doelman Joey Houweling: 1-1.

Slippertje
Opnieuw wist FC Den Bosch zichzelf in de problemen te werken. Ruben Rodrigues liet zich kinderlijk eenvoudig de bal ontfutselen door Jonas Arweiler die zijn vrije doortocht beloonde met een knappe treffer: 1-2. Dat was ook de ruststand.

Marques
Pedro Marques wist al snel na rust de gelijkmaker te scoren. Na zijn twee treffers in Kerkrade was hij nu succesvol met het hoofd. De Portugees kopte de corner van Verbeek feilloos binnen: 2-2. Het was al zijn derde voor Den Bosch

Voorsprong
Den Bosch werd sterker en sterker maar moest ook telkens oppassen voor de counter van de Utrechtse talenten. Het duurde tot de 80e minuut tot de Vliert weer kon juichen. Rodrigues kreeg veel tijd en kon daardoor hard binnenschieten. Voor het eerst deze wedstrijd stond de thuisploeg op voorsprong. Die kwam nog even in gevaar toen invaller Hilterman voorlangs schoot, maar verder kwamen de bezoekers niet. Zo won Den Bosch voor de derde keer op rij.

Bron: FCDBFans.nl