FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch verliest met tennisuitslag

Den Bosch verliest met tennisuitslag

21 februari 2020 om 21:42

Met maarliefst tien doelpunten, twee voorsprongen en met negen man eindigde FC Den Bosch vanavond tegen Excelsior. Het kwartje viel uiteindelijk wel de verkeerde kant op: 6-4.

Na drie overwinningen op een rij veranderde Erik van der Ven niets aan zijn basisopstelling in de wedstrijd tegen Excelsior. Ryan Trotman en Ringo Meerveld keerden terug van blessures en namen plaats op de bank.

Rode kaart
FC Den Bosch dicteerde vanaf de start de wedstrijd en mocht de bal ook veelvuldig rondspelen van tegenstander Excelsior. Binnen tien minuten had de thuisploeg eigenlijk verder gemoeten zonder doelman Alessandro Damen die Kevin Felida torpedeerde na een prachtige bal van Danny Verbeek. Scheidsrechter Christiaan Bax liet echter achteloos doorspelen.

Balbezit
Den Bosch was sterker en had meer balbezit maar was niet nauwkeurig in de eindpass. De grootste kans was dan ook voor de Rotterdammers toen Rai Vloet de bal op drie meter de bal kon binnenschieten maar een geweldige reflex van Wouter van der Steen voorkwam een treffer.

Toch een achterstand
Terwijl Den Bosch de wedstrijd onder controle leek te hebben scoorde Excelsior. Bij een ingooi passte Verbeek helemaal verkeerd waardoor Elias Mar Omarsson vrij op Van der Steen af kon. De IJslander miste niet en zette de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong.

Vloek
Het werd nog erger voor de Bosschenaren. Rai Vloet vervolgde zijn vloek door wederom te scoren tegen Den Bosch. Hij schoot een volley knap binnen waardoor de bezoekers voor een onmogelijke opdracht leken te staan.

Dubbele wissel
Direct na rust een dubbele wissel bij FC Den Bosch. Jordy van der Winden en Luuk Brouwers vervingen Azzedine Dkidak en Oussama Bouyaghlafen. Van der Winden zou niet lang genieten van zijn invalbeurt maar was wel eerst nog belangrijk met zijn gif en inzet. Eerst schoot hij zelf nog op de vuisten van Damen maar daarna wist Den Bosch in een kwartier de achterstand om te zetten in een voorsprong.

Marques
Eerst schoot Pedro Marques een rebound binnen en binnen vijf minuten wist ook Verbeek ee vrije trap binnen te schieten. De Portugese spits mocht even later ook alleen op Damen af en scoorde opnieuw: 2-3. Toen ging het mis.

Rood
Waar Excelsior eerder ontsnapte aan rood pakte Van der Winden al zijn tweede gele kaart na een overtreding in de zestien. De penalty schoot Luigi Bruins simpel binnen: 3-3.

Doelpuntenregen
Na deze domper kwam FC Den Bosch toch weer op voorsprong toen de corner van Verbeek direct binnenvloog. Lang genoot Den Bosch ook van deze voorsprong niet. De net ingevallen kreeg de bal aangespeeld van Joël Zwarts en die schoot via een Bosch been Excelsior op 4-4. Een aantal minuten later ging Marques in de fout bij een corner van Mendes Moreira. Hij schoot over de bal waardoor ook deze bal ineens binnenvloog: 5-4. Nu leek Den Bosch dan toch echt verslagen, zeker toen Leon Bergsma geblesseerd het veld af moest. Den Bosch liep met negen tegen een nieuwe tegentreffer aan. Vloet maakte de tennisuitslag compleet: 6-4.


Bron: FCDBFans.nl