FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Nieuwe comeback zorgt voor winst in Maastricht

Nieuwe comeback zorgt voor winst in Maastricht

28 februari 2020 om 20:52

Den Bosch heeft via een nieuwe comeback de drie punten gepakt bij MVV Maastricht. Lange tijd zag het er slecht uit voor de Bosschenaren maar in de slotfase sloegen de bezoekers genadeloos toe.

Leon Bergsma ontbrak vandaag in de basisopstelling van FC Den Bosch. De centrale verdediger had nog teveel last van zijn enkel. Ook Oussama Bouyaghlafen was niet fit genoeg om te starten. Luuk Brouwers en Alexander Laukart waren de vervangers.

Matig begin
De wedstrijd begon van beide kanten zeer matig. Er ging veel mis in de passing. Dat had deels met het weer te maken maar ook met de onnauwkeurigheid van de spelers op het veld. MVV had de eerste fase het betere van het spel.

Blessure doelman
Er waren weinig hoogtepunten in het eerste half uur. Het meest opvallende was de blessure van doelman Nigel Bertrams die met een armblessure naar de kant moest en werd vervangen door Gilles Deusings. Diezelfde Deusings twijfelde even later bij een voorzet op Pedro Marques maar de Portugees kreeg de voet niet tegen de bal. MVV was in het vervolg het meest gevaarlijk maar na 48 minuten was iedereen in het stadion blij dat er werd gefloten voor de rust. Gescoord werd er niet.

Counter om de oren
Net toen FC Den Bosch wat meer ging aandringen was het MVV dat via een counter wist te scoren. In de 53e minuut schoot Luuk Brouwers op de vuisten van Deusings. William Balikwisha pikte op en legde de bal op het hoofd van (wie anders dan) Anthony van den Hurk: 1-0. In de 68e minuut brak MVV nogmaals gevaarlijk uit toen Balikwisha alleen op Wouter van der Steen af mocht. De Bossche goalie wist te redden en behoedde zijn team voor een grotere achterstand.

Comeback
We zouden er bijna aan gewend raken maar wederom was er een comeback van FC Den Bosch. Pedro Marques werd goed vrijgespeeld op de rand van de zestien en haalde uit. Alexander Laukart gaf het laatste tikje: 1-1. Diezelfde Laukart ging direct daarna in de fout in de eigen zestien waardoor Van den Hurk kon oppikken en de 2-1 kon maken. Toch kwam Den Bosch ook deze achterstand te boven. Het was nu Pedro Marques zelf die de Bosschenaren na een geweldige pass van Mats Deijl op gelijke hoogte schoot.

Portugooal
Het werd zelfs nog mooier voor de bezoekers. Pedro Marques werd bediend door Ryan Trotman en sloeg in blessuretijd genadeloos toe: 2-3. Wat een overwinning voor Den Bosch.


Bron: FCDBFans.nl