FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eerste aftrek van drie punten een feit

Eerste aftrek van drie punten een feit

2 maart 2020 om 13:23

De KNVB is onverbiddelijk en straft FC Den Bosch met een aftrek van drie punten. Dit houdt in dat de club nog 38 punten heeft in de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor zakt de club van plaats 10 naar 11.

De KNVB:

"Het beroep van FC Den Bosch tegen het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal van 12 december 2019 is afgewezen. Dat betekent dat de daarin opgelegde sanctie van drie wedstrijdpunten in aftrek op de ranglijst nu definitief is geworden.

Als gevolg van haar financiƫle positie is FC Den Bosch, op grond van het Licentiereglement, ingedeeld in categorie I van het zogeheten financieel ratingsysteem (FRS) en heeft zij op 26 augustus 2019 een vervolgplan van aanpak ingediend bij de licentiecommissie met betrekking tot het financiƫle kader. Hieraan zijn meetpunten, normstellingen en een sanctietraject verbonden.

Sanctietraject
Het sanctietraject houdt in dat bij een eerste verzuim een publieke waarschuwing wordt opgelegd, dat bij een tweede, derde of vierde verzuim aftrek van drie winstpunten (tot maximaal negen per seizoen) wordt opgelegd, en dat bij een vijfde verzuim de licentie wordt ingetrokken. Tijdens dit plan van aanpak traject is als gevolg van een eerste verzuim reeds een publieke waarschuwing aan FC Den Bosch opgelegd en derhalve duidelijk gemaakt dat er bij een eerstvolgend verzuim drie wedstrijdpunten in mindering worden gebracht.

Als norm is (onder meer) gesteld dat FC Den Bosch op uiterlijk 1 november 2019 diende te onderbouwen dat de personeelskosten, overeenkomstig het door de licentiecommissie goedgekeurde vervolgplan van aanpak, niet meer zouden bedragen dan het daartoe vastgestelde bedrag. Uit de rapportage van FC Den Bosch blijkt dat de club hieraan niet heeft voldaan. Op 12 december 2019 heeft de licentiecommissie besloten tot het opleggen van drie wedstrijdpunten in mindering als gevolg van dit tweede verzuim. Tegen dit besluit tekende FC Den Bosch het beroep aan, dat nu door de beroepscommissie ongegrond is verklaard. Omdat er tegen uitspraken van de beroepscommissie geen verder beroep mogelijk is, is de opgelegde sanctie definitief geworden."

Bron: KNVB