FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Dure nederlaag tegen Almere

Dure nederlaag tegen Almere

6 maart 2020 om 20:05

FC Den Bosch heeft vandaag hele slechte zaken gedaan in de strijd om de playoffs. Directe concurrent Almere City was in de Vliert met 1-2 te sterk en zette de Bosschenaren op zes punten.

Al snel vuurwerk
In de zogenoemde 'zes punten wedstrijd' tegen Almere City moest Den Bosch nog één keer spelen voor een lege M-side. Na een prachtig vuurwerk vanachter de lege tribune kwam FC Den Bosch al direct op voorsprong. In de 5e minuut was het Junior van der Velden die uit een corner van Ruben Rodrigues binnen knikte: 1-0. Naast de doelpuntenmaker stond weer zijn maatje Leon Bergsma in de basis. Voor het eerst sinds 9 november 2018 speelde Jordy van der Winden weer in de eerste elf bij FC Den Bosch.

Gelijk
Den Bosch kreeg kansen op meer maar het was in de 23e minuut Almere dat gelijk maakte: Annas Ahannach maakte gelijk na een vermeende overtreding van de bezoekers. Scheidsrechter Alex Bos liet het echter onbestraft. De fase hierna golfde het spel wat meer op en neer. Waar in de eerste fase Den Bosch sterker was maakte Almere nu ineens de beste indruk. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Zwak begin
De tweede helft startte voor Den Bosch een stuk slechter dan de eerste. Almere had vaak de bal op de helft van de thuisploeg en zag de Bosschenaren de bal snel verspelen. Naarmate de tweede helft vorderde ontstonden er ook kansen voor Den Bosch. Rodrigues mocht twee keer aanleggen maar had zijn vizier niet op scherp.

Van der Steen
In een fase waarin Den Bosch aandrong was het Wouter van der Steen die de thuisploeg met een aantal puike reddingen op de been hield. Op de inzet van James Efmorfidis had hij echter geen antwoord: 1-2. Den Bosch hierna nog meer aandringen wat tot een aantal kleine kansen leidde.

Geen doelpunt
Den Bosch probeerde het wel maar kreeg het niet voor elkaar om een doelpunt te maken.Almere mocht zich dubbel winnaar noemen: het won de wedstrijd met 1-2 en zette Den Bosch op zes punten achterstand.

Bron: FCDBFans.nl