FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Frank Demouge bedankt FC Den Bosch

Frank Demouge bedankt FC Den Bosch

5 juni 2007 om 19:24

'Bedankt, Fred. Als jij de baas wordt over een eredivisieclub, kom ik weer graag naar je toe. Bedankt voor de kans en het vertrouwen'. Zo luidde de tekst van het sms'je dat manager voetbalzaken Fred van der Hoorn van FC Den Bosch gisteren ontving.

Op dat moment was de overgang van Frank Demouge naar Willem II definitief. Gisterochtend leverde de medische keuring geen obstakels op; gistermiddag zette de Nijmegenaar zijn handtekening onder een eenjarige verbintenis.

"Ik heb veel te danken aan FC Den Bosch, en dan met name aan Fred van der Hoorn en trainer Theo Bos", verklaarde de spits het sms'je. "Ze namen natuurlijk toch een risicootje toen ze me van FC Eindhoven naar Den Bosch haalden. Toen was ik net terug van een langdurige blessure. Gelukkig heb ik mijn waarde voor FC Den Bosch kunnen bewijzen. En schijnbaar zo goed, dat ik nu toch naar een eredivisionist kan."

Die weg was vorig jaar geplaveid door Kees Ploegsma junior. De zaakwaarnemer van Demouge had bedongen dat er een clausule in het contract van de spits kwam te staan. Als FC Den Bosch niet zou promoveren, dan mocht Demouge voor een beperkte transfer- som (zo'n 100.000 euro) naar een eredivisieclub verkassen. " Zonder die clausule hadden wij Demouge niet kunnen halen", aldus Van der Hoorn. "Tussentijds heb ik wel geprobeerd zijn contract open te breken en die clausule eruit te halen, maar dat lukte niet. We hebben de afgelopen weken ook veel gedaan om hem voor onze club te behouden. Zoveel zijn er niet die een wedstrijd gaan spelen terwijl hun vrouw bezig is te bevallen. Frank deed dat wel toen we in de play-offs tegen VVV moesten. Hij was niet voor niets zo geliefd bij de supporters."

Voor Frank 'Shaggy' Demouge is Willem II in ieder geval logistiek gezien een ideale club. Hij woont sinds kort met zijn Braziliaanse vrouw Naiana en hun dochter Helouisa in het Belgische Poppel, op een steenworp afstand van Tilburg. Niet om belastingtechnische redenen, maar omdat Naiana nog geen verblijfsvergunning kon krijgen in Nederland, maar wel in Belgiƫ. Demouge zag naar eigen zeggen 'weinig minnetjes' in de aanbieding die Willem II hem deed. Het betreft een eenjarige overeenkomst, met een optie voor nog twee seizoenen. "Ik moest natuurlijk niet te lang in de eerste divisie blijven hangen. Dan wordt het alleen maar moeilijker om nog een keer de overstap naar de eredivisie te maken. Willem II is een mooie club; ik zie het toch weer een stapje hoger dan NEC waar ik al heb gespeeld."

Demouge zal bij Willem II een plaats in de voorhoede moeten zien af te dwingen met Mounir El Hamdaoui, Rydell Poepon en Jonathan Wilmet als concurrenten. De club gaat er vanuit dat Iwan Redan vertrekt.

Overigens: het contract van Demouge en Willem II bevat geen clausule, ook niet als het wordt verlengd. Ploegsma jr: " Er staat alleen in dat het salaris bij degradatie met 25 procent omlaag gaat. Maar dat doen vrijwel alle clubs. Behalve RKC. Die waren dat vergeten."

DE FEITEN

- Frank Demouge is geboren op 25 juni 1982 in Nijmegen.
- Vanaf z'n twaalfde speelde hij bij NEC, waar hij in 2001 zijn eerste profcontract kreeg.
- In vier seizoenen bij NEC kwam hij in 82 competitiewedstrijden 15 keer tot scoren.
- Vanwege zijn vele blessureleed besloot NEC het contract van Demouge niet te verlengen.
- Bij FC Eindhoven begon voor Demouge in 2005 'de weg terug': 22 duels, negen treffers.
- Afgelopen seizoen kwam hij bij FC Den Bosch in 26 duels tot 12 doelpunten.

Bron: Brabants Dagblad