FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
'Categorie 1 door te laat aanleveren stukken'

'Categorie 1 door te laat aanleveren stukken'

18 januari 2018 om 13:52

FC Den Bosch is onder curatele van de KNVB gesteld vanwege het te laat aanleveren van de jaarcijfers. Dat bevestigt directeur Paul van der Kraan vandaag in het Brabants Dagblad.

Op het Vragenuurtje, afgelopen 8 januari, werd bekend gemaakt dat FC Den Bosch werd teruggezet naar categorie 1. Vanwege de daling in sponsor- en ticketinginkomsten, directiewisselingen en de gedwongen verhuizingen zou FC Den Bosch niet genoeg punten hebben behaald om in de 'veilige' categorie 2 te blijven. Afgelopen maandag berichtte FCDBFans dat FC Den Bosch een boete van 10.000 euro heeft gekregen omdat de club onvolledige financiƫle documentatie aan de KNVB had verstrekt.

Van der Kraan bevestigt vandaag in het Brabants Dagblad dat de liquiditeitsprognose de boosdoener was voor het niet tijdig aanleveren van de documentatie. Die kreeg de club in eerste instantie niet rond voor het lopende seizoen. FC Den Bosch vroeg uitstel aan de KNVB, maar kreeg in plaats daarvan een boete en werd vervolgens teruggezet naar categorie 1. Volgens het BD liggen de jaarcijfers van FC Den Bosch inmiddels in Zeist en verwacht men dat deze nog in januari gepubliceerd worden.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad