FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart

Gastenboek

koos


Aantal posts: 170
Lid sinds: 8 februari 2016

Fc Oeteldonk, Kun je dat mannetje van de Rabobank wel vertrouwen omdat hij een leidinggevende functie heeft ?

1 dag geleden  

Fc db 67


Aantal posts: 294
Lid sinds: 11 augustus 2018

Had deze leidinggevende persoon toevallig ook iets te vermelden over wat zich in de VS heeft afgespeeld met onze boeren leenbank in de hoofdrol?

1 dag geleden  

FC Oeteldonk


Aantal posts: 757
Lid sinds: 26 december 2013

Nou 40jnlw. Ik kan je verzekeren dat het weren van Khaki door de Rabobank geen overdreven paniek/ angst reactie was, maar een weloverwogen besluit van de Rabobank. Omdat ze de handel en wandel van Kahaki eenvoudigweg niet vertrouwden. Dat heb ik van iemand met een leidinggevende functie bij de Rabo.

1 dag geleden

Al40jblw


Aantal posts: 1091
Lid sinds: 21 juni 2012

Het weren van kahki door de rabobank was een overtrokken paniek/angst reactie eigenlijk al vooruitlopend op het nieuws van gisteren.

1 dag geleden

Al40jblw


Aantal posts: 1091
Lid sinds: 21 juni 2012

link

De Rabobank: voor al uw boter op het hoofd
ColumnColumnist Sjoerd Mossou over het besluit van de Rabobank om niet meer in zee te willen met professionele voetbalclubs.
Sjoerd Mossou 21-08-19, 08:10

De Rabobank wil geen zaken meer doen met Nederlandse profclubs, want het risico op ‘witwassen en frauduleuze handelingen’ is volgens de bank te groot. In NRC stond er gisteren een groot verhaal over. Ik verslikte me proestend in mijn boterham.

Voetbalclubs verrast door ban Rabobank op profclubs als nieuwe klant

Lees meer
Dat het voetbal altijd een magneet is geweest voor patjepeeërs, goudzoekers, penoze en louche varkensboeren is oud nieuws natuurlijk. De mooiste verhalen daarover stammen uit de jaren tachtig, toen het profvoetbal nog een aandoenlijk soort cowboywereld was.
Het grote geld had zijn intrede nog niet gedaan, maar er viel lekker te sjoemelen. De administratie van clubs werd met plakband bij elkaar gehouden. Spelers werden niet zelden betaald met envelopjes, rechtstreeks uit de zak van de plaatselijke autohandelaar.

Het Nederland­se licentie­sys­teem behoort tot de strengste van de wereld
In Nederland is sindsdien veel veranderd. De meeste profclubs hebben het financieel moeilijk, opportunisme is ze bepaald niet vreemd, maar in veel opzichten zijn het modale MKB-bedrijven, gecontroleerd door een clubje van keurige commissarissen uit de regio.
De meeste profclubs zijn tamelijk transparant over hun financiën, al dan niet gedwongen. Het Nederlandse licentiesysteem behoort tot de strengste van de wereld.
Onlangs nog ging de overname van FC Den Bosch niet door, omdat de KNVB oordeelde dat het geld van de Georgiër Kakhi Jordania niet te vertrouwen was. Niet zo verrassend natuurlijk: met 95% van de Nederlandse voetbalclubs kún je helemaal geen geld verdienen, dat snapt iedere boerenlul, tenzij je je winst haalt uit pakweg spelershandel of witwasserij.
Iedere exotische overname is daarom per definitie verdacht. Precies om die reden valt het nog maar te bezien of Roda JC gaat profiteren van zijn nieuwe Mexicaanse eigenaar; de KNVB is de boel nog grondig aan het onderzoeken.
Maar juist nu komt de Rabobank moraalriddertje spelen, over de rug van een complete bedrijfstak, die onomwonden wordt weggezet als louche en crimineel. De bank die nota bene, als het ze even uitkomt, zelf zo gretig inspeelt op de populariteit van voetbal.
De bank die skyboxen huurt om lokaal wat goede sier te maken op de tribune. Die volop adverteert en sponsort bij profclubs en bij jeugdopleidingen, want dat draagt zo lekker bij aan het imago van ‘lekker gewoon’ en ‘geworteld in de regio’.

Het is lachwek­kend dat nota bene een bank het vingertje heft tegenover voetbal­clubs
Er gaat nog genoeg mis in het Nederlandse profvoetbal, daar niet van. Ongetwijfeld volgt er over een tijdje weer een nieuw schandaal, klein of juist groter, en altijd in het licht van de schijnwerpers, want voetbal is nu eenmaal een publiciteitsmagneet.
Maar het is lachwekkend dat nota bene een bank het vingertje heft tegenover voetbalclubs, de meesten kleiner dan een gemiddelde supermarkt. Nee, dan de Rabobank zelf, en al die andere banken. Liborgate. De bankencrisis. Mexicaans drugsgeld. Witwasschandalen. Structureel dopinggebruik in de eigen wielerploeg. Vastgoedfraude.
Gaat de Rabobank straks ook alle boeren over één kam scheren, omdat er zoveel misstanden zijn in de agrarische sector? Kunnen pakweg woningcoöperaties of webwinkels straks ook niet meer bij de Rabobank bankieren, of gaat ze dat toch ietsje te ver?
Met je ‘growing a better world together’. ‘Voor al uw boter op het hoofd’, was een betere slogan geweest.

1 dag geleden  

Fc db 67


Aantal posts: 294
Lid sinds: 11 augustus 2018

De Rabobank... Gaan nu de schijnheilige uit liggen hangen. In 2018 in de VS nog een schikking getroffen vanwege dubieuze zaken met een Mexicaanse drugskartel en het belemmeren van het onderzoek hiernaar.

De Rabobank heeft voor 298 miljoen euro een schikking getroffen met justitie in Amerika. De bank had de interne controles niet op orde waardoor voor honderden miljoenen dollars aan drugsgeld via de Amerikaanse Rabobank-dochter RNA in Californië werd witgewassen.

De Amerikaanse autoriteiten kregen het filiaal van Rabobank National Association, vlak bij de Mexicaanse grens, in 2006 in het vizier. In 2013 startte justitie een onderzoek naar verdachte transacties. Via het bankkantoor werd geld van een Mexicaans drugskartel witgewassen.

Rabobank bekende ook schuld voor het aanvankelijk belemmeren van het onderzoek, toen ontdekt werd dat een flink aantal transacties van klanten wezen op drugssmokkel, georganiseerde misdaad en witwassen. Volgens de openbaar aanklager koos de Rabobank er in het begin voor om een andere kant op te kijken en de tekortkomingen in het anti-witwasprogramma te verbergen.

link

1 dag geleden  

Fulltrade


Aantal posts: 57
Lid sinds: 21 mei 2019

Als ze dan toch zover willen gaan moeten ze ook de gelden niet accepteren zonder onderzoek die bij transfers het land binnenkomen.
Club in Spanje koopt speler A voor 40miljoen in Nederland van de 40 kunnen er wel 15 duister zijn lijkt me.
Van dat geld worden in Nederland weer spelers gekocht en dat is dan geen probleem bij de Rabobank dan wordt je rekening niet opgeheven.
Nou snap er ginne bal meer van.

1 dag geleden  

Andre den Tek


Aantal posts: 48
Lid sinds: 22 juni 2012

Tja, hoe ver ga je dan als bank, gaan ze Nike ook weren, zij worden ervan verdacht dat de kleding en schoenen door minderjarige kinderen worden gemaakt.
Shell raffinaderijen zijn in Afrikaanse landen ook verdacht van illegale praktijken. Maar dit zal wel niet gebeuren ben ik bang. Zo zijn er nog meer grote multinationals die regels en mensenrechten aan hun laars lappen. maar om dan wel BVO's te weren gaat een beetje ver vind ik.

1 dag geleden  

Fulltrade


Aantal posts: 57
Lid sinds: 21 mei 2019

Rabobank wilde hem toch niet als klant omdat er dubieuze zaken waren of dachten te zijn toch?
En zodra er 1 euro overgemaakt zou worden zou de rekening van de FC meteen opgezegd worden.

En dit was toch in het nieuws?
Rabobank weert clubs betaald voetbal als klant
Witwassen Uit angst voor witwasschandalen wil de Rabobank zich terugtrekken als bankier in het betaald voetbal. „Voetbal blijft een aantrekkelijke branche voor criminelen.”

1 dag geleden  

Razende Reporter


Aantal posts: 70
Lid sinds: 19 juni 2012

Volgens de NRC ligt het iets anders dan jij schetst, Fulltrade.

1 dag geleden